Szomatodráma

csoportos játék, egyéni konzultáció

AKTUÁLIS

2017. 10. 27. 17:00-21:00
„Kapcsolódások” – Szomatodráma Játék
[4 szabad hely]

2017. 10. 28. 09:00-16:15
Jungiánus asztrológia (JA) csoportos oktatás indul
[160 tanóra | 9 szabad hely]


 | Szomatodráma

Az asztrológiai konzultáció elsősorban az elmét veszi célba és a tudatos rálátást segíti. Az igazi átalakulás és előrelépés azonban az érzelmeink megélése nélkül, a testünkkel, a személyiségrészeinkkel, az élettémáinkkal való élményszerű, “én-te” szintű kapcsolatfelvétel és párbeszéd nélkül nem lehetséges. A Szomatodráma Játék lehetőséget és biztonságos keretet ad ehhez a kapcsolatfelvételhez és a párbeszédhez. Legfőbb jelentősége a konzultációs munkában az, hogy a felismert érzelmi mintázataink, élettémáink egy védett térben megelevenedhetnek, és megértő, elfogadó kapcsolódásba kerülhetünk velük. Így mindazzal, amit gyakran távolságtartó módon felismertünk magunkban, most személyes közelségbe léphetünk a Szomatodráma Játék kapcsolódásokra építő, megmozgató ereje segítségével. A belső lelki folyamatainkból külső cselekedetek, külső kommunikáció lesz, ugyanakkor a külső kapcsolatok belső hatásokat hoznak létre bennünk állandó jelleggel. Ebben a folyamatban főszereplőként (vagy éppen szereplőként) részt venni új minőséget hoz az önismereti munkába.

“… a fő cél, hogy tudatossá tedd őt, és megengedd neki, hogy kifejezze magát úgy, ahogy van. Ahhoz, hogy ezt elérd, pozitívan kell kapcsolódnod hozzá. Ne felejtsd el, hogy pozitívan kapcsolódni hozzá annyit tesz, mint szeretni őt – elfogadni olyannak, amilyen, az érzéseivel együtt. Őszintén igyekezned kell megismerni őt és kielégíteni a szükségleteit, amennyiben erre képes vagy. Ez a feltétel nélküli elfogadás sokkal többet segít, mint ha kioktatnád vagy megpróbálnád megtanítani neki, hogy másképp gondolkodjon (…) Amikor biztonságban és elfogadó közegben érzi magát, a természetes gyógyító folyamat beindul.”
(Elaine N. Aron)

Munkámat a Testtől Lélekig Alapítvány szakmai ajánlásaival összhangban és Dr. Buda László engedélyével végzem.

„Kapcsolódások” – Szomatodráma Játék (csoportos)

A jungiánus asztrológiai önismereti munkában előbb vagy utóbb elérkezik az a pont, amikor a már felismert személyiségrészeinkkel és a testünkkel, testérzeteinkkel érdemes közelebbi kapcsolatba kerülnünk. Lépjünk tehát kooperatív jellegű párbeszédbe velük, hiszen fontos pszichés energiaforrásokhoz juttatnak minket. Ez az ötlet, hogy vegyük fel velük a kapcsolatot, elsőre talán meglehetősen furcsának hangzik, ám a pszichénk több mindenre képes, mint amit gondolnánk róla. Erre a személyes párbeszédre ad lehetőséget és szeretetteljes, elfogadó, védett közeget a  Szomatodráma Játék kiscsoportban (4 fő). A Kapcsolódások (gyógyító) folyamatokat indítanak el bennünk, akár főszereplői, akár szereplői vagyunk a Játéknak.

  • Október 27. 17:00-21:00 | Szabad hely: 4 fő

Csoportlétszám: 4 fő
Részvétel a jelentkezés sorrendjében. Részvételi szándékodat, kérlek az oldal alján e-mailben jelezd. A Játék elmarad, ha a jelentkezők száma nem éri el a 4 főt.
Részvételi díj: 6000 Ft/fő

Hogy egyébként mi is az a Szomatodráma Játék, arról a lenti videón Dr. Buda László beszél.
Az SD Játék nem pszichoterápia és nem is helyettesíti azt!

Szomatodráma egyéni konzultáció

A jungiánus asztrológiai önismereti beszélgetések gyakran zárulnak azzal a tanulsággal, hogy eljött az ideje az érzelmek szintjén is találkozni, párbeszédbe lépni személyiségrészeinkkel, és felfedezni, milyen üzenet rejlik testünk jelzései mögött. A cselekvésorientált Szomatodráma erre kiválóan alkalmas. Az Egyéni konzultáció során személyes folyamatokhoz adok támaszadó, kísérő segítséget, felhasználva a Szomatodráma teljes eszköztárát.

Az Egyéni konzultáció óradíja: 6000 Ft (0% AFA) / 60 perc

Az Egyéni konzultáció nem pszichoterápia és nem is helyettesíti azt!

Szomatodráma - kapcsolatfelvétel

10 + 15 =

A Szomatodrámáról…

Hogyan zajlik a szomatodráma a gyakorlatban?

Egy szomatodráma játék felépítése

Hogyan készüljünk fel főszereplőként egy szomatodráma játékra?

Érzelmi mintázatok

Jungiánus asztrológusként idestova tizenöt éve térképezem fel a hozzám fordulók személyiségrajzát, érzelmi mintázatát a konzultációimon. Mindezt a jungiánus mélylélektan értelmezési keretében, figyelve az érzelmi mintázataik dinamikai jellegére. Van a konzultációknak egy nagyon érdekes tanulsága. Az a hangulat, élethelyzet, döntéshelyzet vagy akár válságérzet, amivel megérkezünk az önismereti munkára, érthető módon rendkívül nehézzé teszi a rálátásunkat a jelenre. Nyakig benne vagyunk az aktuális történetünkben, nem tudunk elvonatkoztatni attól a szomorúságtól, kétségbeeséstől, dühtől, dilemmától (stb.), aminek éppen az erőterében vagyunk. S természetesen nem lesz energiánk a jövőbe sem tekinteni. Ilyenkor egy pillanatra eltávolodunk az aktuálistól, és egyfajta leltárt csinálunk: „Ki vagyok én?” „Milyen félelmeim vannak?” „Mire vagyok érzékeny?” „Milyen megoldásaim vannak?” „Milyen eszközeim vannak?” „Milyen szükségleteim vannak?” „Milyen prioritásaim vannak?”. Ezután visszanézünk azokra az életszituációkra, döntésekre, választásokra, elengedésekre, veszteségekre is, amelyeken már túl vagyunk. Megvizsgáljuk, hogyan álltunk helyt ezekben a helyzetekben, mely eszközeinket használtuk. S ami talán a legfontosabb: mire neveltek, milyen tanulságokat hoztak, milyen irányban lendítettek tovább életutunkon ezek a kiemelt múltbéli élettörténeteink. Ez erőt ad. A visszatekintés erejét. S ha a már megtörténteket az időtáv felszabadító erejével értelmezni tudjuk, és a Szomatodráma Játékban érzelmi szinten átélni és újra definiálni, akkor olyan alaphoz jutunk a jelenben, amiről elrugaszkodhatunk a jövő megoldásainak irányába.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Berta játéka – „bűntudatom van”

Egy Szomatodráma Játék esetleírása. Az közzététel természetesen a Főszereplő engedélyével történik. A nevét megváltoztattam. Vannak Főszereplők, akik mintegy visszavonják a projekcióikat, vagy pontosabban fogalmazva belső személyiségrészeik felé...

Olga játéka – „nem lehettem gyermek”

Egy Szomatodráma Játék esetleírása. Az közzététel természetesen a Főszereplő engedélyével történik. A védelme érdekében a nevét megváltoztattam, s igyekeztem eltávolítani a szövegből minden olyan részletet, ami kiadná őt. Olga fiatal nő, élete első...

Életre kelt érzelmi sémáink

„Egy személyben minden, de mindened vagyok aki csak szerethet, aki csak él érted: Férjed, fiad, atyád, szeretőd, testvéred, És egy személyben te vagy mindenem nekem: lyányom, anyám, húgom” (Petőfi Sándor) Minden már átélt élményünkre, emlékünkre, sérülésünkre...

Test, lélek, szellem

„Az ember beteg, de a betegség a természet kísérlete, hogy meggyógyítsa.” (C. G. Jung) Képzeljük el, ahogy az egónk berendezkedik a pszichében. Ha a pszichét úgy tekintjük (kis képzavarral), mint egy családi házat, akkor a Tudatos Énünk (ego: Nap, Merkúr) kényelmesen...
Share This