Babs Kirby – Janey Stubbs: Solare und Lunare (részletek). Én magam (több okból is) más asztrológiai prognózis modellekkel vizsgálom a szolárévet. A szerzőpáros gondolatait viszont tanulságosnak gondolom a Radix értelmezés tekintetében is. (Fordította: Mészáros Csilla)

Mielőtt belekezdünk a szolárhoroszkóp házaiban álló Nap értelmezésébe, tartsunk egy kis szünetet, és vegyük szemügyre azokat a princípiumokat, amelyek a Nappal és annak a születési horoszkóp házaiban elfoglalt helyzetével kapcsolatosak. A Nap rendszerünk középpontja, belőle jön a fény és a meleg, melynek minden létezési forma a létezését köszöni. A szívet jelképezi, amely az energiát sugározza ki, amely a Földön minden élet számára nélkülözhetetlen. Nélküle semmi sem tudna élni vagy növekedni. Ha nem létezne, bolygónk egy csupasz hideg kő lenne. Vitalitásunk, legősibb létezési módunk és kreativitásunk ebből a forrásból táplálkozik.

Észre kell ezt vennünk ahhoz, hogy valóban önmagunk és valóban fejlett személyiségek legyünk. Ha ez az energia gátolt és nem jut kifejezésre, stagnálunk és többé már nem vagyunk individuális személyiségek. Ebben az esetben már nem vagyunk képesek valóban önmagunk lenni. Ez a vitalitás, a beteljesedés és a megelégedettség hiányát jelentené. Ez úgy látszana, mintha már semmi nem lenne fontos, és az élet elveszítené jelentőségét. A Nap helyzete születési horoszkópunkban jelenti a kulcsot igaz valónkhoz. Azt mutatja, mily módon kell bolygó-princípiumainkat integrálnunk ahhoz, hogy eljussunk az egészhez. Legtisztább és legelevenebb energiánkat szimbolizálja, amelyből növekedésünk és kreativitásunk ered. A Nap jegy és ház szerinti helyzete teszi érthetővé, milyen módon és milyen aktivitási területen kell törekednünk aziránt, hogy feladatunkat az életben teljesítsük és valóban egyedülálló individuumok legyünk. A fényszögek azt fejezik ki, hogyan kapcsolódik be a többi bolygóenergia ebbe a folyamatba.

A Nap a horoszkópban történő éves mozgása során mint fényszóró működik, ami egymásutánban megvilágít minden egyes horoszkópelemet. A szolárhoroszkóp arra a pillanatra vonatkozik, amikor a születési Nap ezen fényszóró teljes fényében található, voltaképpen azt mutatja meg, hogy néz ki a színpad. Átfogó, részletekbe menő képet fest a jövő évről, és megmutatja, milyen tapasztalatokat és kihívásokat élünk majd meg. Az a pillanat, amikor a Nap visszatér a születési helyzetéhez, nagy szimbolikus jelentőséggel bír. Ez a pillanat képezi az előttünk álló év vetőmagját. A szolárhoroszkóp a Napra való irányultságából adódóan rendkívül fontos vezetőnk az individuáció útján. Megmondja, hogyan juttathatjuk a legjobban kifejezésre a Nap potenciálját évente, és mit kell tennünk, hogy szoláris energiánk jótékony áramlását elősegítsük. Ennyiben felbecsülhetetlen szolgálatot tesz nekünk, ha életutunkat akarjuk járni, feladatunkat akarjuk teljesíteni és valóban önmagunk akarunk lenni.

 

Szolár Nap a házakban

A Nap természetesen a szolárhoroszkóp központja és legfontosabb alkotóeleme, házhelyzete a legjelentősebb egyedi tényező. Az a ház, amelyikben a szolár Nap áll, azt a területet testesíti meg, amelyik az adott év legfontosabb megtanulnivalóit hozza. Vitális érdekű, hogy az adott házzal összefüggő ügyeknek figyelmet szenteljünk. Ha megpróbálsz kitérni ezek elől, valószínűleg más módon leszel rákényszerítve, hogy elmélyülten foglalkozz velük, oly módon, amit már nem tudsz befolyásolni. Nem térhetsz ki ezek elől az energiák elől, az adott terület fog ebben az időszakban a fókuszban állni. Ha azonban ezekkel az energiákkal együtt dolgozol, kifejlesztheted saját identitásod és erőd erősebb érzését.

A Nap háza a szolárban azt a területet jelzi, amelyikben egész éven át küzdened kell, hogy kifejezésre juttasd önmagad. E küzdelmen keresztül jobban megismered majd magad és feladatodat az életben egyértelműbben észreveszed. Önbizalmadat erősíteni fogod, ha aláveted magad e ház kihívásainak. Szó van itt arról a területről is, amelyben a kreativitás magas fokát fejlesztheted ki, és elismerést szerezhetsz, itt learathatod majd azt, amit korábban energia formájában elvetettél. Ez a terület az, amelyikben kényszerítve vagy arra, hogy legyőzz akadályokat és saját életed hőse légy. Itt találsz a legkönnyebben megelégedettségre és beteljesedésre, ez az a terület, ahol kisugárzol és elismernek.

Szolár Nap az I. házban

Az az év, amelyikben a szolár Nap az I. házban áll, az önképed szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír. Önérzeted most figyelmed fókuszába kerül, megvizsgálod, hogyan látod önmagadat és milyen hatással vagy másokra. Önmagaddal foglalkozol a világra való hatásodat illetően. Első házas szolár-Nappal új kapcsolatot keresel a környezeteddel. Arra törekszel, hogy nagyobb függetlenségre tegyél szert, és erősítsd az individualitásodat. Identitásra és elismerésre törekszel, érzed azt az igényt, hogy önmagad légy és olyannak mutasd magad, amilyen valójában vagy. Ebben az évben tudatosodik benned, hogy mire van szükséged az életben, és elindulsz, hogy azt megszerezd. Itt van az az idő, amikor az első helyre helyezed magad.

Ezt az évet egyfajta pozitív ön-centrikusság és egészséges önfejűség, akaratosság jellemzi. Nem másokkal foglalkozol, hanem arra koncentrálsz, amire növekedésedhez és fejlődésedhez szükséged van. Ha észreveszed, hogy egy kapcsolat korlátoz téged, akkor most valószínűleg érzed magadban az erőt ahhoz, hogy véget vess neki és megpróbáld egyedül. Ha a munkád az, ami az előrelépésedet és az önkifejezésedet gátolja, akkor valószínűleg érzed magadban a változtatás szükségességét, és olyasmit keresel, ami jobban megfelel annak az érzésnek, amit önmagaddal szemben érzel.

Ez az önfelfedezés éve. Különböző utakat kell talán kipróbálnod, mielőtt megtalálod a helyeset. Növekedés abból a készségből származik, hogy megmerünk valamit tenni és belemegyünk a kísérletekbe.

Ebben az évben az a legfontosabb, hogy megtaláld az önkifejezés azon eszközeit, amelyek erősítenek és az identitásodban megszilárdítanak. Ahhoz, hogy ennek megfelelhess, nyitottnak kell lenned az új ötletekkel szemben. S elő kell venned a bátorságodat, hogy kipróbáld őket. Most, amikor jobban megismerted magad és az önbizalmad megnövekedett, új kezdetet vehetsz. Most eljött számodra az az idő, hogy kisugározz a világba. Ebben az évben, amikor a Szolár-Nap az I. házban áll, erősnek és élettel telinek érzed magad. Lehetséges, hogy olyan dolgokkal foglalkozol, amelyek közvetlen hatással vannak testi közérzetedre és az egészségedre. Valószínűleg élvezed, hogy aktív vagy, elégedettséggel tölt el, hogy fizikai energiádat új módon juttatod kifejezésre. Egyszerűen fantasztikusnak találod, hogy az elevenség ezen mértékét érzed magadban.

Szolár Nap a 2. házban

Ha szolár-horoszkópodban a Nap a 2. házba esik, akkor arra vagy felszólítva, hogy megkérdőjelezd az értékekről vallott felfogásodat (érték-elképzeléseidet). Mi értékes számodra valóban? Az, amit az életben teszel, valóban jelentőséggel bír számodra? Céljaidhoz való új hozzáállást nyerhetsz most, és olyan útra léphetsz, amelyen rátalálsz arra, amiben hiszel.

Ebben az évben rákényszerülsz arra, hogy megvizsgáld a tartalékaidat, mind az anyagi dolgok, mind a rendelkezésedre álló, veled született képességek tekintetében. Ha ez utóbbiakból még nem valósítottad meg a legjobbat, akkor kényszert érzel arra, hogy most fejleszd őket. Ajánlatos lenne beiratkozni egy tanfolyamra, hogy a veleszületett képességeket konkrétan hasznosítható készségekké alakítsd. Most itt van az idő, hogy az összes kínálkozó alkalomból hasznot húzz. Itt az idő, hogy képességeidet és energiáidat produktívan kihasználd és engedd őket láthatóvá válni, ahelyett, hogy elrejted vagy magadba zárod őket.

Ez az időszak az anyagi igényeiddel való foglalatoskodást is magába foglalja, ami azt jelenti, hogy a pénzügyeidet rendbe kell tenni. Meg kell tanulnod, hogy gyakorlatilag hasznosítható képességekkel és effektív cselekvéssel rögzítsd magad az anyagi világban. A pénz most problémává válhat, különösen akkor, ha a múltban ezt a témát figyelmen kívül hagytad. Kihívást kapsz, hogy annyi pénzt keress, amennyivel az összes igényedet kielégítheted. Ha ezt nem teszed meg, nem lehetsz ténylegesen önmagad. Pénzügyi bizonytalanság gyengítő hatással lehet az identitásodra és önértékelésedet károsíthatja. Ha olyan környezetben élsz, amelyet te magad alakítottál ki és amelyik megfelel az ízlésednek, az önérzetedben erősíteni fog. Ha ezeket az igényeket ez idáig félreismerted v. rosszul ítélted meg, a kettes házas szolár-Nap évében tudatosan észleled, érzékeled őket. Most felismered, hogy tevékennyé kell ezen a téren válnod. Most itt az idő, hogy szilárd és biztos bázist teremts és életed alapjait lefektesd.

Szolár Nap a 3. házban

Ebben az évben a kommunikáció (legyen szó bármely formájáról) lehet az uralkodó téma. Az a vágy, hogy nyelvileg (akár szóban, akár írásos formában) kifejezd magad, sürgető igénnyé válik. Olyan időszakról van szó, amikor kommunikatív képességek megszerzése illetve fejlesztése történik. Az új ötletekkel való kontaktus megváltoztat, most alkalmazkodnod, illetve megújítanod kell majd magad. Az idő alkalmas arra, hogy valami újat tanulj, egyetemre menj vagy akár iskolai tudásodat felfrissítsd. Most mindaz az előtérben van, ami a szellemet stimulálja. Ebben az évben valószínűleg olthatatlan tudásszomjat érzel, és úgy nyeled a könyveket, mintha azoktól függene az életed.

Igényed van arra, hogy mindig jól értesült legyél. Talán késztetést érzel arra, hogy több dologgal foglalkozz egyidejűleg. Az, hogy egy tevékenységet űzz hosszabb időn keresztül, valószínűleg nyugtalanná tesz. Az élet tempója ezen időszakban megnő. Képes vagy arra, hogy sokkal több dolgot elintézz, mint más időszakokban, és legszívesebben mindenütt jelen lennél egyidejűleg.

Egy lakáscsere, amely arra kényszerít, hogy egy új szomszédságban vagy közösségben eligazodj, tekintetedet közvetlen környezetedre irányíthatja. Ebben az esetben identitásod érzete egy új szituáció vonatkozásában a középpontba kerülne. Talán a testvéreidre is nagyobb figyelmet kell szentelned és olyan problémákat kell feldolgoznod, amelyek velük állnak összefüggésben. A kommunikálás új módját kell bizonyára kifejlesztened, miközben pontosan végig kell gondolnod, mit mondasz és milyen módon teszed ezt. Talán tagja leszel egy beszélgető körnek, vagy tanulásba kezdesz. Egy ilyenfajta foglalatosság arra ösztönöz esetleg, hogy új módon gondolkozz, és az önkifejezés új formáját fejleszd ki.

Szolár Nap a IV. házban

Olyan év, melyet az érzelmi biztonság iránti igény határoz meg. Egészséges bázist illetve otthont keresel most, amely az identitásodat erősíti, és individualitásodat szabadabban engedi kifejezésre jutni. IV. házas szolár Nappal házra felvett hitel most nem terhet jelent, hanem lehetőséget. Ez idő alatt sok ember kilép egy nem kielégítő kapcsolatból, hogy egyedül magának teremtsen egy békés és biztos otthont.

Ez az év fordulópontot jelenthet a fejlődésedet és nézeteidet illetően. Figyelmed most befelé irányul, és megvan az a képességed, hogy legmélyebb igényeidet, érzéseidet és emlékeidet felismerd. A kontempláció idejéről van szó, amelyben nagyon intenzíven foglalkozol önmagaddal. Előbukkannak benned a múlt emlékei, amelyeket most újraértékelhetsz és jobban megérthetsz. Olyan tapasztalatokkal fogsz konfrontálódni, amelyek arra kényszerítenek, hogy visszanyúlj legmélyebb belső forrásaidhoz. Közben felismerheted, milyen erős vagy valójában belül.

Az a mód, ahogyan önmagadat adod, szintén figyelmed középpontjába kerül. Régi szokások korlátozónak tűnhetnek, talán megakadályoznak önkifejezésedben és abban, hogy életutadon előbbre juss. Lehet, hogy a mindennapjaidban váltás vagy szakadás következik be, amely arra kényszerít, hogy régi vágányaidat elhagyd, és új magatartásmintákat fejlessz ki, amelyek jelenlegi igényeidnek jobban megfelelnek. Ezidőben gyakran állnak olyan dolgok a középpontban, amelyek a szülőket vagy a gyerekeket illetik. Ebben az esetben arról van szó, hogy a hozzájuk fűződő viszonyulásunkat megvizsgáljuk, és ha szükséges változtassunk. Valószínűleg érzed magadban azt az igényt, hogy visszanézz, hogy felfedezd, hol vannak a gyökereid és honnan jössz. Ez segíteni fog neked abban, hogy felismerd, hová visz az utad.

Szolár Nap az 5. házban

Rendkívül fontos év az önkifejezés módja és az önmegvalósítás tekintetében. Megvan a vágyunk arra, hogy az életünket úgy alakítsuk, ahogyan valóban élni szeretnénk. Bizonyos mértékig a saját drámánkat rendezzük meg. Most át akarod venni a főszerepet életed történetében. E célból lelkesen alakítod önmagadat, miközben igaz valód kifejezésre jut. Érzed magadban azt az igényt, hogy belső egyedüliségedet felfedezd, illetve kifejleszd saját szórakozásodra és megelégedettségedre. Olyan időszakról van szó, amikor örömmel és büszkén lehetsz az, ami vagy.

Most adott a kihívás, hogy azt a módot, ahogyan élsz, megvizsgáld. Valóban önmagadból indulsz ki? Azok a dolgok, amiket csinálsz, valóban fontosak számodra? Vagy azzal töltöd napjaidat, hogy kötelességeidet teljesítsd, amelyek semmilyen szabad teret vagy időt nem hagynak számodra játszásra? Hajlunk arra, hogy a játékot extra dolognak tekintsük, valami lényegtelennek, amit talán akkor megtehetünk, ha a mindennapok kötelezettségeit elintéztük. A játék azonban fontos kiindulópont ahhoz, hogy önmagunkat felfedezzük. Azok a dolgok, amelyeket csak önmagukért, csak a saját szórakozásunkra teszünk, fejlesztik és erősítik identitás-érzetünket.

Abban az évben, amikor a Nap az 5. szolárházban áll, a játék, a játszás új jelentést, jelentőséget kap. Esetleg új érdeklődési területeket találsz, vagy a régiekre több energiát fordítasz, s ennek következtében ezek új élettel töltenek el, s önbizalmadat és életminőségedet erősítik. Az aktív cselekvések és versenyek (általában a kihívások) most nagy vonzerőt gyakorolnak rád. A cselekvésnek ez a módja képessé tesz a játékra és arra, hogy vállald a rizikót. Ez idő alatt megvan benned az az igény, hogy az élettel mérd össze magad azért, hogy kipróbáld a saját erődet.

A gyerekek most fontos témává válhatnak. Általában erős késztetést érzel arra, hogy alkoss, teremts valamit. Ez vagy azt jelenti, hogy ténylegesen gyermekeket nemzel, vagy pedig kreatív ötleteket valósítasz meg (amelyek akkor a szellem gyermekei). Bárhogy legyen is minden esetben arra fogsz törekedni, hogy identitásodat erősítsd azáltal, hogy magadból újraalkotsz valamit. Ha gyermekekkel vagy együtt, felfedezed vagy talán bátorítod saját belső gyermekedet, ami nagyobb spontaneitást és játékosabb beállítódást közvetíthet számodra. Ebben az időszakban (esetleg miközben gyermekekkel foglalkozol) alkalmad lesz arra, hogy a saját gyermekkorodat még egyszer átéld, ami néhány kora gyermekkori sebedet begyógyíthatja.

Elképzelhető, hogy szerelmi kalandod is lesz, ami önmagad újabb perspektíváját teremti meg. Ha valaki szeret téged, és benned is bizonyos érzéseket enged felbukkanni, akkor minden valószínűség szerint magabiztosabbnak érzed magad. Szerelmesnek lenni annyit jelent, hogy élettel telinek és mindenre képesnek érzed magadat. Lehetséges, hogy egy ilyen időszakban szó szerint izzasz az energiától és az izgatottságtól.

Mindezek a leírások annak a különböző útjait ábrázolják, ahogyan felismered személyiséged különösségét és egyediségét. Örömet lelsz abban, hogy önmagad vagy, és kreatív módon fejezed ki magad. Ebben az évben kibontakoztathatod képességeidet, alakíthatod személyiségedet és dolgozhatsz feladatod teljesítéséért.

Szolár Nap a 6. házban

Ebben az évben a mindennapok élete állhat a középpontban. Most van itt az ideje elemezni, hogyan intézed a naponta ismétlődő feladataidat, és hogyan állsz táplálkozási szokásaiddal és az egészségeddel. Most meg kell vizsgálnod, hogyan szervezed az életedet. Hatékony módon jársz el a mindennapjaidban, és reálisan gondolkodol? Vagy képességeid e területen inkább elmaradottak? Más szóval: munkás mindennapjaid a személyiségedet szolgálják? Vagy talán csak azon vagy, hogy a munkád el legyen végezve? Hozzájárultál ahhoz, hogy életed szerkezete öncélúvá váljon, ahelyett, hogy önkifejezésed eszköze lenne? Amennyiben ez így van, az értelmetlen cselekvés ördögi körében találhatod magad, aminek a következtében ürességet és frusztrációt érzel.

Abban az évben, amikor a szolár Nap a 6. házban áll, rá kell jönnöd, hogy melyik gyakorlati eljárási mód felel meg az egyéniségednek. Ha belső igényeidnek ellenére cselekedtél, illetve téves életmódon tevékenykedtél, akkor ez hosszabb-rövidebb időn belül nagy feszültségekhez és betegséghez vezethet. A betegséget azonban áldásnak is lehet tekinteni: arra kényszerít, hogy magadat és azt a módot, ahogyan éltél, kritikusan megvilágítsd. Ha itt problémáid vannak, meg kell kérdezned magadtól, hogyan szervezhetnéd újra az életedet, hogy napi tevékenységeid harmonikus és kielégítő jelleget kapjanak.

Ebben az időszakban tekinteted a munkára irányul. Értéket látsz abban, amit teszel? Ha a munkád nem kielégítő, át kell gondolnod, hogyan eszközölhetnél ki változást, vagy a munkán magán, vagy a hozzá való viszonyulásodban ahhoz, hogy nagyobb beteljesedéshez juss. Sok ember érez késztetést új munka keresésére, ha a szolár Nap a 6. házban áll. Olyasvalamit keresnek, amiben értelmet és jelentőséget fedezhetnek fel. Érzik magukban azt az igényt, hogy a mindennapi tevékenységeikben is megtalálják magukat.

Ez az év gyakran az életmód változását is magával hozza, az élet ritmusa változik meg most. Talán új állásba lépsz, önálló leszel, vagy visszahúzódsz a munkától. Tanulmányaid után talán most helyezkedsz el először, vagy tanulmányokba kezdesz, miután már dolgoztál. Időnként olyan időszakról is szó van, amikor gyermek születik és új vállalásokat kell tenni. Ez a hatékonyabb munka elsajátításának, egészségi állapotod tudatosabbá válásának és az önmagadra fordított nagyobb figyelemnek az ideje. Elképzelhető az is, hogy már hosszabb ideje beteg vagy, és most tudatosan figyelmet fordítasz a betegségre, ami bevezetheti a gyógyulási folyamatot. Az az év, amelyikben a szolár Nap a 6. házban áll, nehéz időszakot jelezhet. Talán megállapítod, hogy keményen dolgozol, és azok az erőfeszítések, amelyeket a munkádra irányítasz, a bensődből vonják el az energiát. Gyakran egy előkészítő és újbóli orientációs fázisról van szó egy mélyreható változás tekintetében.

Szolár Nap a VII. házban

Ha a Nap a szolárhoroszkóp VII. házában áll, akkor azt a megállapítást lehet tenni, hogy az energiád arra irányul, hogy önmagad mások által megismerd. Ez történhet egy szoros kapcsolat keretében, társkapcsolatok, tanácsadás vagy nyílt összeütközés által. Mindezen formák mindegyikével kapcsolatban megvan az a lehetőséged, hogy magadat és az önképedet másokban tükröződve lássad, ami által tisztább képet alkothatsz magadról. Azok a részeid, amelyektől félsz vagy amelyeket nem engedsz a tudatodba kerülni, most a felszínre kerülnek, azáltal hogy másokban találkozol velük.

Ezt az időszakot a másokhoz való viszonyulásod határozza meg. Lehetséges, hogy fájdalmas tapasztalataid lesznek, ha átdolgozod magad azokon a nehézségeken, amelyek a kapcsolataidat jellemzik. A problémák most nyíltan napvilágra kerülnek, és velük összefüggésben gyakran konfliktusokra is sor kerül. Ebben a fázisban felismered, milyen elvárásaid vannak másokkal szemben, és milyen energiát fektetsz be te magad a kapcsolatokba. Ha most felismered a saját felelősségedet ahelyett, hogy másokra hárítanád azt, akkor megérett az idő az újraértékelésre. Most megtanulsz néhány dolgot annak mikéntjéről, ahogyan a kapcsolataidban viselkedsz, mint ahogyan arról is, mit profitálsz belőlük. Ebből a szempontból kell most mérlegelned, hogy azok a kapcsolatok, amelyekbe belementél, az igényeidnek megfelelnek-e.

Továbbra is fel kell tenned azt a kérdést, hogy kielégítő mértékben invesztálsz-e energiát a kapcsolataidba. Feltételezhető, hogy azok a kötődések, amelyek függőségi viszonyon alapulnak, most nem töltenek el téged megelégedettséggel; arra fogsz törekedni, hogy nyílt (vélemény)cserén alapuló személyes kapcsolatokat létesíts. Olyan évről van szó, amikor ki akarsz lépni a világba, és feltűnést akarsz kelteni. Most van a virágzás ideje, ki kellene használnod azokat a lehetőségeket, amelyeket egy nyilvánosságbeli szerep nyújt. Lehetséges, hogy elkezdődik másokkal egy dinamikus (vélemény)csere. Az az igény, hogy jóindulatot és elismerést találj, valószínűleg a figyelem középpontjába helyez.

Ezzel az konstellációval gyakran össze van kötve az a késztetés, hogy a munkával összefüggésben kapcsolatokat létesítsünk. A másokkal való szoros együttműködést most mint mélyen kielégítő dolgot tapasztalhatjuk meg. Most sokat tanulhatsz egy olyan munkatárs nézőpontjából, aki a dolgokat valószínűleg nagyobb távolságból szemléli. És a másoktól jövő támogatás segíthet neked önbizalmat szerezni.

Szolár Nap a 8. házban

A mélyreható változás és transzformáció éve. Valószínűleg most olyan élményeid vannak, amelyek életednek új irányt szabnak. Életed egyik szakaszának a vége és egy másiknak a kezdete van itt jelezve. Egyfajta újjászületésről van szó, ami (mint a születés maga) fájdalmas folyamat lehet. A messzire ható következményekkel bíró metamorfózisra is sor kerülhet. Talán azt a döntést hozod, hogy világra hozol egy gyermeket, elkezdesz vagy befejezel egy kapcsolatot, vagy új irányt szabsz a karrierednek vagy egyáltalán az életednek. Abban a hangulatban érzed magad, hogy még egyszer elölről kezdd és magad mögött hagyd a régi életedet, és most megvan az a képességed, hogy olyan döntéseket hozz, amelyekből már nincs visszaút. Ez nem könnyű, és mélyre kell hatolnod a bensődbe, hogy megtaláld a terveid keresztülviteléhez szükséges erőt.

8. házas szolár Nappal az az érzésed, hogy önmagadra vagy beállítódva. Érzéseid mélyek és intenzívek, és esetleg ellenérzést vált ki belőled, hogy másokkal megoszd őket. Sok időre lesz majd szükséged önmagad számára, hogy feldolgozd mindazokat az emocionális konfliktusokat, amelyekkel az ilyenféle drasztikus változások járnak.

Ebben az évben a szexualitás különös jelentőséggel bír számodra. Talán belebonyolódtál egy szerencsétlen afférba (szerelmi viszony), vagy kényszeresen kötődsz egy elérhetetlen személyhez. A kapcsolatokban most rendkívül aktívnak mutatkozol. Érzéseid mélyek és mindent átfogóak, és régóta elfojtott fájdalmak és emlékek jönnek most felszínre. Sok mindent megtudsz most szexuális igényeidről, csakúgy mint primér vágyaidról és érzéseidről, ha a szolár Napod a 8. házban áll. S minden további nélkül előfordulhat, hogy kapcsolataidban féltékenységre és hatalmi harcokra kerülhet sor.

Lehetséges, hogy ebben az évben olyasvalamit építesz be magadba, ami számodra rendkívül jelentős, és ami önmagad megítélését alapjaiban megváltoztatja. Erősebbnek fogod érezni magad, másképpen fogsz hinni magadban, és nagy teljesítőképességed új tudatát fogod kifejleszteni. Ebben az évben önmagad új rendeltetését ismered fel, és képes vagy céljaidért keményen és kitartóan dolgozni. Azt, amit csinálsz, teljes bedobással teszed, most nem ismersz kompromisszumokat. Ha elébemész az ezzel az évvel kapcsolatos kihívásoknak, felfedezed erőd belső tartalékát, amelyből profitálhatsz életed hátralévő részében.

Szolár Nap a 9. házban

Abban az évben, amikor a Nap a szolárhoroszkóp 9. házában áll, tudatosodnak benned azok az elvek, amelyek az életedet formálják, és életfilozófiád újraértékelését eszközölik ki. Egy nyitottabb tudat és személyiséged növekedése identitásod mélyebb megértéséhez vezetnek, és megmutatják, hogyan ágyazódsz bele a nagyobb rendbe. Most nagyon pozitívnak és lelkesedéssel telinek érzed magad. Optimista hangulatban vagy, és égsz a vágytól, hogy a kínálkozó alkalmakat a növekedésedre kihasználd. Néhány új tapasztalat és érdeklődési terület teljesen új életterületeket tár fel számodra, ami lehetővé teheti, hogy új értelmet ismerj fel az életben.

Ez időszak alatt a mindennek az alapját képező értelem után kutatsz. Szellemi horizontod kiszélesedik, ami azzal a következménnyel jár, hogy tevékenységi területed szintén megnagyobbodik. Most talán egy új szakterület kelti fel az érdeklődésedet, ami látás- és gondolkodásmódod változásával járhat. Más országokba történő utazások vagy más kultúrákhoz tartozókkal való kapcsolatok stimulálják a szellemedet, és kiszélesítik a horizontodat. Jobban megérted majd önmagadat és a világot, ha megismersz más módjait annak, ahogyan élni lehet.

Kutatási kedv és csillapíthatatlan tudásszomj tart most mozgásban. Nyitott leszel új ötletekre és kihívásokra, és egyidejűleg kényszerítve érzed magad arra, hogy túlnőj önmagadon, mivel olyan problémákkal lesz dolgod, amelyek meghaladják normális életedet. Nem békülsz ki tovább azokkal a határokkal és korlátozásokkal, amelyeket korábban te állítottál magadnak. Most érzed a késztetést, hogy felszabadítsd magad, és új tapasztalatokat szerezz.

Abban az évben, amikor a szolár Nap a 9. házban áll, tudatosíthatod, mit akarsz elérni az életben. Most érzed azt az igényt, hogy annak megfelelően élj, amit hiszel. Most elég önbizalommal és hitbéli erősséggel rendelkezel ahhoz, hogy azt tedd, amit önmagad számára intuitív módon helyesnek érzel, még akkor is, ha rizikóval jár a dolog. Most bízhatsz ítéletedben, és azt cselekedeteid alapjául veheted.

Szolár Nap a X. házban

Nagyon fontos év az identitásod és a kifelé mutatott képed szempontjából. Most világosabban felismered, milyen szerepet szeretnél játszani és hogyan szeretnél megjelenni. Ebben az évben rendkívüli fontossággal bír számodra, hogyan ítélnek meg. Elismerést vársz azért, amit teszel, és szeretnél mint individuum befolyást gyakorolni és kisugározni. Egy bizonyos cél követése most ahhoz vezethet, hogy változások adódhatnak identitásérzeteddel kapcsolatban. Változik az a mód, ahogyan magadat látod, és ahogyan mások látnak téged. Ez összefügghet egy új állással, támogatással vagy más szociális helyzetbeli változással, például házassággal, nyugállományba vonulással vagy gyermek születésével.

Rengeteg dolog van, amit ebben az évben felül kell vizsgálnod. Át kell gondolnod céljaidat, és meg kell tervezned, hogyan érheted el őket. Valószínű, hogy életed most új irányt vesz. Ebben a szakaszban kell későbbi sikereid számára az alapkövet lefektetned. Talán tanulmányokba kezdesz valamely szakterületen, ami elősegíti hivatásbeli pályafutásodat.

Olyan évről van szó, amikor tisztába jössz elhivatottságoddal a világban, és amikor új értelmet fedezel fel benne (konkrétabb és jobban a külvilágra vonatkoztatott értelmet, mint a szolár Nappal a 9. házban). Céljaid egyértelműbb körvonalakat nyernek, és úgy érzed, új elhivatottság tölt el. Érzed azt az igényt, hogy kilépj a világba, és hozzátégy a közösséghez valamit. Szeretnéd, ha most mint hatékonyan és sikeresen dolgozó személyt ismernének el. Miközben a sikerért fáradozol, bizonyítod önmagadnak az jelentőségedet.

Szolár Nap a 11. házban

Olyan évről van szó, amikor az energiáid és a figyelmed olyan dolgokra irányulnak, amelyek a társadalmi környezettel kapcsolatosak. Most azoknak a társaságát keresed, akik ugyanazokat az eszméket képviselik és ugyanolyan reményeket táplálnak a jövővel kapcsolatban, mint te. Ebben az időben egy olyan csoport támaszára van szükséged, amelyik megerősít az identitásodban azáltal, hogy a meggyőződéseidet elismeri. 11. házas szolár Nappal arra vágysz, hogy része légy valaminek, ami kiáll egy jobb jövőért, miközben a személyes érdekei háttérben maradnak. Csak az számít most neked, ami egy közösségnek összességében fontos. Most, amikor azon emberek társaságát keresed, akiknek ugyanazok a céljaik, mint neked, barátságok kerülnek az előtérbe. Az újraértékelés ideje ez, és fontos, hogy azokkal légy együtt, akik az identitásod érzetét erősítik.

Talán megéled azt a kihívást, hogy egy új szituációban kell eligazodnod. Ha csatlakozol egy közösséghez vagy egy bizonyos csoporthoz, alkalmasint meg kell tanulnod másokkal megvitatni dolgokat. Ám az is lehetséges, hogy egy csoporton belül kell most a munkádat végezned. Ezirányú tapasztalataid sok meglátást nyújthatnak számodra önmagadat, valamint azt a módot illetően, ahogyan kapcsolatba lépsz más emberekkel. A közösségi tevékenységekbe való kapcsolódás által megtanulhatod, hogyan maradhatsz te tenmagad anélkül, hogy a csoport érdekeit szem elől tévesztenéd.

Megvan most az a képességed, hogy tehetségedet annak a csoportnak a javára fejleszd, amelyikhez tartozol. Közösségi vállalkozásokat élettel tölthetsz meg; talán a tevékenység középpontjává válsz, és lelkesedéseddel és inspirációddal másokat ösztönzöl. Lehetséges, hogy szervezeted vezetőjévé vagy szóvivőjévé leszel.

A 11. házas szolár Nap évében foglalkozol a jövővel, valamint azzal, hogy azokat a vágyakat, amelyek neked a legdrágábbak, megvalósítsd. Új eszméket és víziókat táplálsz, s szeretnél tenni valamit, ami a világnak összességében használ. Saját céljaid egy csoportéhoz kapcsolódnak, s ennek alapján része lehetsz egy olyan kreatív erőnek, amely arra törekszik, hogy víziódat a jövőben realitássá tegye.

Szolár Nap a 12. házban

A 12. házas szolár Nap évében erős igényt érzel a visszahúzódásra. Jobban a belső dolgaidra vagy beállítódva és elmélkedőbb vagy, mint különben, és talán az a vágyad, hogy visszavonulj a világtól azért, hogy álmaidba merülj. Minden valószínűség szerint nehezedre esik most tiszta képet alkotnod a céljaidról; az élet mindenféle lehetőségből áll, amelyek azonban csak homályosan körvonalazódnak. Bizonytalanságot érzel az identitásodat illetően, és szeretnél több lenni, mint ami vagy, anélkül, hogy pontosan tudnád, mi szeretnél lenni tulajdonképpen, és hogyan érhetnéd el azt. Ez a vágyakozás a frusztráció érzését vonhatja maga után, és olyan menekülési formák, mint alkoholizmus, nappali álmodozás vagy folytonos tévénézés lehetnek a következményei. Passzívabb vagy, mint máskor, és alig vagy képes döntések meghozatalára. Talán az az érzésed, hogy el vagy vágva a világtól, önmagadra hagyatva és mindenkitől elzárva.

Egy ciklus a végéhez ér, mérleget kell vonnod, mit hozott neked az elmúlt életszakasz. Ez érvényes csakúgy a szép, mint a szomorú élményekre. Most el kell engedned régi életedet, hogy az eljövendő, új ciklusra (lelkileg) felkészülj. Feltétlenül szükséges az, hogy valamit feladj ahhoz, hogy továbbléphess. A régi struktúrák feloldódása azt jelenti, hogy nő az új vetemény. Most az ideje, hogy kiállj a múlt mellett, és megértsd az emlékeidet. Sokmindent megtanulhatsz magadról, ha lemerülsz a tudattalanodba, és meghallgatod álmaid és a fantáziaképeid mondandóját. Az érzelmi életed érted kerül most a középpontba, és befolyásolhatóbb vagy, mint máskor. Valószínűleg a zene, a költészet vagy a tánc inspirálni tud. Ha most a bensődben keresed az inspirációt, akkor meditációk vagy vizualizációk a segítségedre vannak.

Olyan időszakról is szó lehet, amikor önmagadat teszed áldozattá, és másoknak segítesz. Több szimpátia és együttérzés van benned mások iránt, mint máskor, és talán felszólítva érzed magad arra, hogy tégy valamit a nagyobb egész érdekében. Lehetséges, hogy az intézmények fontosabb szerepet játszanak számodra, vagy azért, mert te magad ott dolgozol vagy élsz, vagy azért, mert sok időt töltesz el az egyikben, hogy valakit meglátogass.

Az idő most utolér téged, és szembesít cselekedeteid eredményeivel. Az, amit még nem fejeztél be, a látókörödbe kerül, ezeket az ügyeket most le kell zárnod. Személyes megvilágosodást élhetsz meg most, amennyiben önkéntesen korlátozod magad, amennyiben álmodozol és amennyiben követed tudattalanod bölcsességét.

 

A szolár Nap fényszögkapcsolatai

Azok a fényszögek, amelyek a szolárhoroszkóp Napjához kapcsolódnak, megmutatják, milyen tulajdonságokat és energiákat szeretnél az adott évben az identitásodba beépíteni. Itt érzed azt a vágyat, hogy a fényszögkapcsolatban érintett bolygók jellemzőit tudatos módon fejleszd. Ez a bolygó illetve ezek a bolygók megmutatják, mit kell magadba építened, az aspektusok pedig azt, milyen módon történik ez.

Gondolj arra, hogy a születési horoszkóp fényszögkapcsolatai a szolárban is megőrzik befolyásukat, az adott évben is alakítják a reakcióidat. Ha például egy Nap-Szaturnusz együttállással születtél, akkor mindig dolgod lesz az önmagadba vetett kétséggel és a hiányos önbizalommal, és óvatos magatartást tanúsítasz. Ez akkor is érvényes, ha a szolárban egy Nap-Jupiter együttállás van. A Nap-Jupiter aspektusú év mindamellett kihívást jelenthetne számodra, hogy foglalkozz a félénkségeddel és az önkorlátozásoddal. Ez esetben elképzelhető lenne, hogy olyan szituációkban találod magad, ahol spontán kell cselekedned, vagy valamit kockáztatnod kell. Ha Nap-Szaturnusz születési horoszkópod van, akkor a Nap-Jupiter aspektusú év azt közvetítheti számodra, hogy az események elborítanak, és mégis minden csak a felszínen marad. Esetleg az a gondolat is, hogy a múltban mennyire korlátoztad te saját magadat, időről időre depresszív hangulatokat hívhat elő benned.

Ez mutatja, hogy a szolár aspektusait nem szabad csak önmagukban figyelembe venni. Ha szaturnuszi alkat vagy, nem fogsz egy csapásra boldog és szabad lenni csak azért, mert a Jupiter a szolárban együttáll a Nappal. Ám a Jupiter aspektussal megtanulhatod magad egy kicsit feloldani, több rizikót vállalni és az önbizalmadat fejleszteni. Kiszélesítheted a határaidat, és talán még át is léphetsz rajtuk, még ha ez minden valószínűség szerint nem lesz könnyű időszak számodra.
Egy bolygó konjunkciója a Nappal (önmagában véve) konfliktust, harcot, vitát jelez a lényedben. Tudod, hogy azokat a minőségeket, amelyeket az adott bolygó képvisel, fejlesztened kell, ám ellentmondásban vagy a reakcióiddal, a gátlásaiddal és a félelmeiddel. A konjunkció küzdelmeket jelent, melyeket át kell vészelned. Nem térhetsz ki előlük.

A kvadrát és az oppozíció esetében ugyanaz a belső dinamika érvényesül, ám a harc kívül nyilvánul meg. Többnyire egy konkrét ellenféllel, egy meghatározott személlyel vagy egy bizonyos körülménnyel kell megküzdened. Valami külső dolog kelti fel a figyelmedet, s miközben azzal küzdesz, feldolgozhatod a magadban meglévő konfliktust.

A szextil és a trigon olyan változásokat jeleznek, amelyeknek szívesen átadjuk magunkat, s amelyeket gyakran kellemes körülmények kísérnek. Éppen úgy, mint a feszültséggel járó aspektusoknál, itt is figyelembe kell venni a születési horoszkópot. Ebben az esetben a vállalkozás motivációja megelőlegezett örömöt jelent. Ha a hozzáfűzött remény nem teljesül, még akkor is megvan a hajlam arra, hogy az átmeneti szakaszokat nagyobb lelki nyugalommal éljük meg.

A külső bolygóknak a Naphoz kapcsolódó fényszögeik a hosszantartó tranzitokal esnek egybe. Több szoláron keresztül nyilvánulnak meg. Hatásuk akkor a legnagyobb, ha egzaktak. Amint az egzaktságon túlléptek, hatásukból rögtön veszítenek. Mindazonáltal utóhatásaikat még egy-két éven át éreztetik.

Nap-Hold fényszögek a szolárban

A Nap és a Hold fényszögkapcsolatai a szolárhoroszkópban az integráció és az egységes keresését tükrözik vissza. Azt mutatják, mily módon kíséreljük meg összhangba hozni identitás-érzetünket és érzelmi igényeinket. Azok az évek, amelyekben a Nap és a Hold kapcsolódnak egymáshoz, fontos fordulópontokat jelentenek az életedben.

Ha együttállásról, oppozícióról vagy kvadrátról van szó, világosan felismerhető kihívásokra és változásokra kerülhet sor. Olyan évekről van itt szó, amelyek visszatekintve rögtön szembetűnnek. Trigon és szextil esetén a változások bár éppen olyan fontosak, harmonikusabb és könnyebben kezelhető kifejeződési formájuk alapján mégsem olyan feltűnőek. Ezeknél a fényszögeknél esetenként egyáltalán nem egyértelmű, mekkora változás történt tulajdonképpen. Ez akkor azon múlik, hogy a változás nem jelent harcot, egyszerűen azzal összhangban mozogsz. A kihívás boldoggá tesz, és érzed, hogy gazdag, bő termést hoz.

Újhold, illetve egy Nap és Hold közötti konjunkció a szolárhoroszkópban különös fontosságú évet jelöl. Ez az újrakezdés ideje, a felnövés, felnőtté válás éve, amikor legmélyebb érzelmi igényeidet tudatosítod, és rendelkezel azzal a képességgel, hogy összhangba hozd azokat individualitásod iránti törekvéseddel. Egynek érzed magad önmagaddal, és teljes mértékben céljaid mögött állsz. Ebben az évben szeretnél rivaldafényben, a figyelem középpontjában állni, kisugározni és elismerést kapni azért, amilyen vagy. Sikert fogsz aratni, ha szívvel-lélekkel teszed azt, ami csinálsz. Most nem annak van itt az ideje, hogy visszafogd magad, el kell indulnod afelé, amit szeretnél. Ez minden területet átölel, mint például a hivatásbeli előrejutást vagy egy érzelmi kapcsolat kezdetét. Ennek az évnek a folyamán az érzéseid, elképzelésed az identitásodról, valamint hited (élet)feladatodat illetően összhangba kerülnek. Ezáltal teljesen arra vetheted rá magadat, amire szükséged van ahhoz, hogy önbizalmadat erősítsd, és növekedésedet elősegítsd.

A Nap és a Hold közötti szextil alkalmat jelent a személyes öntökéletesítésre és kiteljesedésre. Rendkívül produktív időszakról lehet szó. Érzelmi igényeid és önérzeted most harmonikus kapcsolatban állnak egymással. Szórakozást jelent számodra, hogy energiádat fontos célokért veted be.

A Nap és a Hold közötti kvadrát hasonló hatást mutat, mint a konjunkció, azzal a megszorítással, hogy most nehezebben, nagyobb fáradsággal találsz önmagadhoz. Az lehet az igényed ismét, hogy érzelmi természetedet az identitásoddal összhangba hozd azért, hogy egységesebb módon nyilvánulhass meg. Ám harcolnod kell, hogy elérhesd ezt. Meg kell szabadulnod régi, korlátozó szokásaidtól és magatartásmintáidtól. Ahhoz, hogy új életet élhess, fel kell adnod néhányat azok közül a dolgok közül, amelyek biztonságot és kényelmet jelentettek neked. A kihívás a mindennapok szerkezetére irányul, itt leszel kényszerítve arra, hogy fontos változásokat hajts végre. Éveken át elnyomott bosszúság és neheztelés fog most felszínre kerülni, és konkrét problémákként jelentkezni, amelyekkel foglalkoznod kell.

Azt az évet, amikor a Hold trigonnal kapcsolódik a Naphoz, az jellemzi, hogy a szoláris és a lunáris igények harmonikus módon kapcsolódnak egymáshoz, úgyhogy a változások nem jelentenek nehézséget. A belső béke és a belső kiegyensúlyozottság ideje ez, amikor a kontempláció (elmélkedés) növekedéshez és önismerethez vezet. Most vagy az előtted álló nagy változásra tudod felkészíteni magadat, vagy a váltás vagy változás időszaka után képes vagy újra megszerezni az egyensúlyodat. Most megvan annak a lehetősége, hogy mélyen fellélegezz, és mindennapjaid újraszervezésébe belekezdj. Ebben az időszakban rendelkezel azzal a képességgel, hogy érzelmi életedet összhangba hozd az identitásod utáni kereséssel és azon vágyaddal, hogy sikert érj el. Ennek az a következménye, hogy olyan módon élhetsz, amely neked magadnak jobban megfelel. Olyan évről van szó valószínűleg, amikor harmóniában vagy önmagaddal, és boldognak érzed magad, békében vagy önmagaddal.

Teliholddal, illetve oppozícióval az egység és integráció iránti igényedet tudatosítod magadban. Felismered, mennyi erőfeszítést kell tenned azért, hogy azt kielégítsd. Ezen aspektus témája az érzés és akarat közötti polarizálódás. Ennek az évnek a folyamán megkísérled a kettőt összeegyeztetni. Függetlenül attól, hogy ez sikerül-e vagy sem, most sok mindent megtapasztalsz szoláris és lunáris igényeidről. Ebben az évben talán felfedezel egy olyan célt, amellyel a legmélyebben azonosulni tudsz, és amelyhez igazodsz. Megelégedést érzel aközben, hogy teljesen átadod magad egy dolognak, és sok erőt vetsz be azért, hogy a céljaidat elérd. Most vagy egy fejlődés csúcspontjáról van szó, vagy arról a fordulópontról, amikor új perspektívát fejleszthetsz ki vagy új irányt vehetsz. Most kerülhetsz önmagadtól úgyszólván a lehető legnagyobb távolságra. Tisztábban látod magad, és felismered, milyen érzések és igények munkálkodnak benned. Ez néha kellemetlen lehet, és szó lehet olyan időszakról, amelyet nagy feszültség jellemez. Ez azzal függ össze, hogy harcolnod kell azért, hogy jobban önmagad légy, és a létezés nagyobb integrációját érd el.

Nap-Merkúr fényszögek a szolárban

A Nap és a Merkúr között csak a konjunkció fényszöge jöhet létre. Ha ez az aspektus megtalálható a szolárban, akkor ez az intenzív befelé tekintés ideje, amikor sokat gondolkodsz és szemlélődsz. Amikor gondolataidat átvizsgálod, hogy tisztán láss néhány dolgot. Figyelmedet most arra fordítod, ami a szellemedben végbemegy; valószínű, hogy folytonosan azzal foglalkozol, hogy magadat és azt, amit teszel, megkérdőjelezd. Gondolkodásod most szubjektívebb lehet, mint máskor, mert teljesen azonosulsz a gondolataiddal. Lehetséges, hogy egy külső esemény arra ösztönöz, hogy gondolataidat befelé irányítsd, aminek talán egy teljesen új beállítódás lesz a következménye. Ez különösen akkor történhet meg, ha egy helyzetben korlátozva és önmagadra utalva érzed magad, ha kényszerítve vagy arra, hogy magadba süllyedj, és magaddal foglalkozz. Valószínű, hogy ennek az évnek a folyamán konfrontálva érzed magad azzal a kihívással, hogy meggyőződéseidet átgondold. Ha olyan teóriákkal azonosultál, amelyek már nem felelnek meg az életednek, és ha a gondolkodási módod túlságosan merev, hajlíthatatlan lett, akkor történik majd valami, ami a gondolkodásodnak új irányt adhat. Új gondolkodásmódjaid új identitásod részét képezik majd.

Nap-Vénusz fényszögek a szolárban

A Vénusz csak konjunkcióval, félszextillel és félkvadráttal kapcsolódhat a Naphoz. Ezek közül a fényszögek közül csak a konjunkció és a félkvadrát elég erős ahhoz, hogy felismerhető hatással bírjon. Ha a szolárban a Nap és a Vénusz között létrejön egy fényszögkapcsolat, gyakran újrakezdés vagy fordulópont figyelhető meg a kapcsolatokat illetően. Ilyen összefüggésben elképzelhető egy már meglévő kapcsolat intenzívebbé válása, vagy olyan elkötelezettségekbe való belemenés, amelyek által egy társkapcsolat új minőséget nyer. Fennáll a többi emberhez való szorosabb kapcsolódás vágya. Talán barátság és szerelem után kutatsz szüntelenül, és olyan emberek közelében akarsz lenni, akiknek a jelenlétében harmónia és jó érzés tölt el. Ebben az évben pontosabban felismered, mit vársz el másoktól. Ez képessé tesz arra, hogy megfogalmazd kapcsolataid feltételeit, abból a célból, hogy ezek neked és identitásodnak is valóban megfeleljenek. Ebben az időszakban barátkozó, társaságot kedvelő vagy, és élvezed mások jelenlétét. Többet foglalkozol most, mint máskor, játékkal és szórakozással, és ebben az évben talán a mókázásnak és a szórakozásnak van számodra a legnagyobb értéke. Tudatában vagy azon igényednek, hogy örömet szerezz magadnak, és személyes jólétedet az első helyre helyezd. Olyan időszak, amikor a szórakozás kötelességből jön. A Vénuszhoz gyakran kapcsolódik az elismerés, illetve az, amit legjobban kívánunk magunknak. Így ebben az évben megkaphatod azt, amiről mindig is álmodtál. Olyasvalamit, ami identitásod és egyedüliséged érzésében megerősít téged.

Nap-Mars fényszögek a szolárban

Nap-Mars fényszögek azokban az években lépnek fel, amikor örömmel és lelkesedéssel kezdünk neki a változtatásoknak. Ezekben az időszakokban érzed az erőt és a vágyat, hogy új terveket valósíts meg, vezess be és közelíts ahhoz, ami érdekel. Egy Nap-Mars fényszöggel a szolárban megvan az a képességed, hogy teljes bevetéssel a céljaidra vesd magad; váratlanul nyugtalan és célratörő bizonyosságot mutatsz, amely megakadályozza, hogy bárki vagy bármi az utadba álljon. Most csak egy dolog iránt érdeklődsz. Egy olyan dolog iránt, amit valóban akarsz. Elsőbbségeidet tisztán, világosan és egyértelműen megállapítottad; tudod, hogy neked mi a legfontosabb. Biztos vagy magadban, úgyhogy félelem nélkül és közvetlen módon törekszel céljaid felé. Nagy testi energiával rendelkezel, s nyughatatlan és türelmetlen vagy. Tovább akarsz jutni, és dühösen reagálsz, ha késlekedések adódnak. Ha korábban hajlottál arra, hogy elnyomd a dühödet, akkor most az a felszínre jöhet. Valószínű, hogy időről időre konfliktusok lépnek fel, amelyek robbanékony jellegűek. Most inkább szeszélyes ember vagy, és rögvest haragra lobbansz, ha ellenállást tapasztalsz.

Ez különösen akkor érvényes igaz, ha a fényszögnél az oppozícióról van szó. Ebben az esetben azáltal szerezhetsz önbizalmat és önismeretet, ha provokálsz másokat, és ráveszed őket arra, hogy álláspontjukat és eszméiket kifejtsék. Önmagadat akarod megerősíteni, és harcolsz azért, amit helyesnek tartasz; azt akarod, hogy mások individuumként tiszteljenek. Ez a harc segíthet neked abban, hogy felismerd önmagad. S talán elég erősnek érzed magad, hogy az egész világgal együtt befogadd önmagad.

A kvadrátnak is az összeütközés általi önismerettel van dolga. Mindazonáltal a harc itt többnyire nem más személyek ellen irányul, hanem az ellentmondó körülmények ellen. Az itt fellépő blokádok és frusztrációk többnyire erősebb formájúak, mint az oppozíciónál. Az önérzetedért kell harcolni, és néha úgy tűnik, mintha közben élet-halál harcról lenne szó.

Trigonnal és szextillel egyszerűbb megkapni azt, amit szeretnél. Most biztos vagy magadban, és elhatározásaidat gyorsan tettekre váltod. Mivel bízol önmagadban, és tudod, hogy mit akarsz, nehézségek nélkül eszközölhetsz ki nagy változásokat. Talán régóta tervbe vetted, hogy változásokat hajtasz végre az életedben. Most olyan történések lépnek fel, amelyek kedveznek ezeknek a terveknek. Pontosan tudod, mit akarsz, és megvan az a képességed, hogy effektíven járj el azért, hogy céljaidat elérjed. Az, amit teszel, harmonizál azzal, ami vagy.

Nap-Jupiter fényszögek a szolárban

Az átfogó személyes fejlődés és az elmélyült belátás éveit jelentik. Most lehet növekedni, és új perspektívákra szert tenni, miközben vállaljuk a rizikót, elfogadjuk a kihívásokat és kitárjuk magunkat az élet előtt. A nyughatatlanság érzése áll fenn; az a vágy, hogy új tapasztalatokat szerezz, aktívvá tesz. Ha túlságosan félénk és óvatos vagy, folytonosan elégedetlennek érzed magad, ami az önbizalmadat alááshatja. Minél több új dologba kezdesz és minél vakmerőbben, merészebben jársz el, annál jobb véleménnyel leszel magadról. Olyan időszakról van szó, amikor sokat vársz az élettől. Azt az optimista álláspontot képviseled, hogy most minden lehetséges. E tény alapján az (adott) évet magasságok és mélységek jellemzik.

Jupiter-fényszöggel fennáll az a tendencia, hogy túlzott elvárásokat táplálj. Talán ránézel a szolárra, és a következőt gondolod: Nagyszerű, ez egy remek év lesz! A Jupiter a növekedést szimbolizálja, ám a növekedéssel szemben gyakran tanúsítunk ellenállást, és a növekedéshez gyakran fájdalom kapcsolódik. Ha a valóság nem felel meg az elvárásaidnak, és az év nem olyan csodálatos, mint amilyennek elképzelted, a dezillúzió és a becsapottság érzése kerülgethet. Csalódottság és kudarc érzése lehet a következmény. Ebben az esetben az lehet a benyomásod, hogy a munkád eredményei nincsenek összhangban a céljaiddal, vagy hogy ez semmire sem vezet. Az a tény, hogy olyan sokat akarsz, elfedi azt, hogy jelentős előrelépést tettél meg, és néhány dolgot elértél.

Általában azonban dominálhat az optimista és aktív cselekvés, és a visszaeséseket gyorsan le lehet küzdeni. Olyan évről van szó, amikor nagy térre és szabadságra van szükséged, és amikor elég erősnek érzed magad ahhoz, hogy sokat eltávolíts azok közül az akadályok közül, amelyek korlátoznak téged. Mélyen belül pontosan tudod, mi jó számodra. Az, amit most tenned kell, követni az intuíciódat és a megsejtéseidet. Ebben az időszakban meg kell tanulnod bízni önmagadban, és arra támaszkodni, amit a belső hangod mond. Ez az az év, amikor nagy előrelépéseket teszel meg abban a folyamatban (az önmagaddá válás folyamatában), hogy az légy, ami mindig is akartál lenni.

Nap-Szaturnusz fényszögek a szolárban

A Nap-Szaturnusz fényszögekkel bíró évek gyakran erőfeszítést és önfegyelmet követelnek. A konstruktív aktivitás éveiről van szó esetükben, amikor sok munkát kell befektetned azért, hogy megkapd, amire szükséged van. Lehetséges, hogy most néhány szabadidős tevékenységedet fel kell adnod, és hosszú távú célokra kell koncentrálnod. Most késznek érzed magad arra, hogy a felelősséget és a kötelezettségeket átvállald, átvedd. Most hozol talán egy fontos döntést: házat vásárolsz vagy építesz, megházasodsz, gyermeked lesz, igényesebb tevékenységet vállalsz vagy a hivatás tekintetében továbbképzed magad(?). Ez az idő az újraértékelésre és újrakezdésre szolgál.

Tekintetedet most intenzíven önmagadra és az életmódodra kell irányítanod. Rá kell jönnöd, hogy mi szolgál téged, és mi korlátoz. Ami nem fontos tovább, azt el kell hagynod. Ennyiben ezt az időszakot a korlátozó és túlhaladott viselkedési mintáktól való elszakadás és azok feladása alakítja. Ebben az évben rá vagy kényszerítve, hogy az életet komolyabban vedd, és praktikus dolgokkal foglalkozz. Most itt van az ideje annak is, hogy a pénzhez való viszonyodat is megvizsgáld. Ha eddig a pénzügyi dolgokat elhanyagoltad, akkor az most teljes figyelmedet megkívánja. Ha a múltban semmi vagy túl kevés óvintézkedést tettél, akkor most nehézségek adódnak.

Rendbe kell hoznod pénzügyeidet, és az életedet biztos anyagi bázisra kell helyezned. Ha még vannak más életterületek is, amelyeknek teljes figyelmet kell szentelni, akkor azok szintén ebben az évben jelennek meg. Ha mindig ugyanazokba a nehézségekbe ütközöl, meg kell kérdezned magadtól, miért van ez így, mit csinálsz rosszul, vagy hogyan tudsz konstruktív változásokat kieszközölni.

Ez egy olyan időszak, amikor az életedet praktikus szempontból kell megvizsgálnod. Arról van szó, hogy az életedet olyan alapra kell helyezned, ami valóban teherbíró. Az év témája minden szempontból a tanulás tapasztalatok által, valamint az önbizalom erősítése a problémák leküzdése által. Most, egy inkább komoly szellemi beállítódással, hozzáállással, nagy megelégedettséged származik abból, hogy keményen dolgozol és a kötelezettségeket átvállalod, magadra vállalod.

Nap-Uránusz fényszögek a szolárban

Nehéz megmondani, mi fog történni ezzel a fényszöggel bíró évben. Biztonsággal csak azt lehet megállapítani, hogy nem az lesz, amit vársz. Az összes gondosan kidolgozott terved kártyavárként fog összeomlani. Meg kell tanulnod rugalmasnak lenni, és a kínálkozó alkalmakat kihasználni. A hirtelen átfordulások és váratlan történések évéről van szó, amely talán egy meglehetősen megerőltető Stop-and-Go-ban zajlik. A visszaesések időszakai, amikor feszültség keletkezik, és úgy tűnik, hogy semmi sem mozdul, váltakoznak az explozív (robbanékony felszabadulások) fázisaival, amikor minden egyszerre vagy egy csapásra történik.

Ezeket az időszakokat a feszültségek alakítják. Úgy tűnik, minden, amit tenni próbálsz, akadályokba és nehézségekbe ütközik. Arra törekszel, hogy változásokat hajts végre, ám az az érzésed, hogy minden oldalról korlátoznak. Vannak időszakok, amikor bizonyos mértékig a levegőben lógsz, és nem tudod, melyik irányba menj. S azután ismét (váratlanul) kínálkozik egy alkalom, és nekiiramodsz, mint egy százméteres sprinter. Ha változások adódnak, akkor azok hirtelen és drámai módon jönnek. A frusztráló várakozási időszakok és a mozgás rövidsége és gyorsasága miatt elképzelhető, hogy nehezen ismered fel, milyen drasztikusak és messzire nyúlóak azok a változások, amelyeket végrehajtasz, kieszközölsz.

Valószínűleg néhány életcélodat most újra értékeled, és talán teljesen új irányt veszel. Ez az év fontos fordulópontot jelezhet az életedben. Ebben az időszakban arra törekszel, hogy megbizonyosodj individualitásodról, és fejleszd ill. kibontakoztasd személyes képességeidet. Szükséged van arra a szabadságra, hogy te magad légy, és határozottan fogsz eljárni, hogy megtartsd azt. A nagyobb függetlenség iránti törekvésedben félrelököd az akadályokat. Ebben az évben megvan az önbizalmad ahhoz, hogy az egészen személyes ötleteidet kifejezésre juttasd.

A kapcsolataidban most bizonyos távolságot tartasz a többiekkel szemben, úgyhogy azt csinálhatod, amit valóban akarsz, anélkül, hogy azon morfondíroznál, mit gondolnak arról a többiek. Ez odáig vezethet, hogy mások sokkolása szórakoztat téged. Mindenesetre ebben az évben más vagy, mint különben, és a viselkedésed néhány excentrikus vonással bírhat. Talán különös ötleteid lesznek, és (bármily tekintetben is) mint lázadó mutatkozol meg. Elképzelhető, hogy csatlakozol egy olyan csoporthoz, amelyik a társadalom megváltoztatását tűzte ki a zászlajára, és szociális konvenciók ellen harcol. Azon törekvésed, hogy egyértelműbben, világosabban fejezd ki magad, mint valaha, most szoros összefüggést mutat az uránuszi vonásokkal.

Nap-Neptunusz fényszögek a szolárban

A Neptunusz lassú mozgása következtében egy a Nappal való fényszögkapcsolat éveken át megjelenik a szolárban. Ez azt a bizonytalan vágyadat mutatja, hogy valami szép, romantikus vagy fantasztikus dolog történjen. Elégedetlen vagy azzal, amid van, és titokzatos vagy akár mágikus tapasztalatokat keresel. A praktikus és konkrét dolgok ebben az időszakban kevésbé érdekelnek. Nem akarod, hogy a külvilággal dolgod legyen, és menekülni akarsz a hétköznapokból, el akarsz tűnni valami másban vagy fel akarsz oldódni egy másik személyben.

Talán eléred ezt, midőn szerelmes leszel, midőn csatlakozol egy vallási szektához vagy egyszerűen azáltal, hogy iszol vagy más drogokat használsz. Gondolkodásod ebben az időben nem igazán világos; hajlasz arra, hogy olyannak lásd a dolgokat, amilyennek látni szeretnéd őket, és nem olyannak, amilyenek. Ha elképzeléseidet meg akarod valósítani, kiderülhet, hogy gyakran tévesen ítélsz meg dolgokat. Egy dolognak most csak a szép vagy pozitív oldalát látod. Ami azzal nem egyeztethető össze, azt nem veszed tudomásul. Nap-Neptunusz aspektus esetén a megtanulnivaló az, hogy elold magad, hogy megszabadulj a merev koncepcióktól és előítéletektől. Ami korábban szilárdnak és biztosnak tűnt, azt most a feloldódás veszélye fenyegetheti.

Meg kell tanulnod elfogadni a dolgokat úgy, ahogyan jönnek; bíznod kell, és át kell adnod magad az élet folyásának. Nem ragaszkodhatsz most egy olyan életstílushoz, amelyet óvatosság és megingathatatlan szabályok alakítanak. Ebben az évben talán azt a megállapítást teszed, hogy az élet eseményei mennek a maguk útján. A gátak és a gátlások most talán semmiben sem oldódnak fel. Itt az idő, hogy tiszta lappal még egyszer elölről kezdj mindent. Alkalmasint olyan évről van szó, amelyet az inspirációk kitörése jellemez.

Most talán figyelmet szentelsz az álmaidnak, és beépíted azokat a hétköznapjaidba. Most megvan az a képességed, hogy sokmindent azon dolgok közül, amelyek visszatartottak, egyszerűen magad mögött hagyj, mivel a külső értékek, úgy mint biztonság, most semmit sem jelentenek neked. Még ha a céljaid másoknak irreálisnak is tűnnek, számodra az élet határtalan lehetőségei ellenállhatatlan vonzerővel bírnak. Most széles körű elhatározásokat hozol álomban vagy transzban; lehet, hogy egyáltalán nem vagy tisztában azzal, milyen fontosak ezek valójában. Ez megkönnyíti neked, hogy olyan változtatásokat valósíts meg, amelyektől korábban talán visszariadtál.

Nap-Plútó fényszögek a szolárban

Ez a fényszög néhány olyan év időtartamát fogja közre, amelyeket egy mély transzformációs folyamat jellemez, s amely hosszú ideig formál bennünket. Nap-Plútó aspektusok akkor jelennek meg a szolárban, ha valami valóban mélyreható dolog történik az életedben, és ha a legbelsőbb forrásaidat kell megcsapolnod. Egy rendkívül fájdalmas időszakról lehet szó, amely mélypontot jelent, ám mint Főnix a poraiból, megújulva és megerősödve fogsz ebből a fázisból előjönni. Egy életszakasz a végéhez közeledik. Gyakran egy fontos esemény jelzi ezt: gyermek születése, egy közelálló ember halála, egy fontos kapcsolat vége vagy kezdete. Ha ez a szakasz elmúlik, már semmi sem lesz olyan, mint korábban.

Ezt az időszakot talán egy személyes cél iránti rendkívüli odaadás formálja, amelyért keményen, és mint egy megszállott, úgy dolgozol. Kényszeres elhivatottságot érzel, és letiporsz mindent és mindenkit, ami vagy aki az utadba áll. Minden energiádat felhasználod, hogy elérd azt, amit akarsz, és százszázalékos sikert vársz el. Egy második hellyel most nem elégedsz meg. Az év folyamán a hatalom és siker iránti igényed nyíltan napvilágra kerül. Lehetséges, hogy te magad is meglepődsz, milyen nagyravágyó vagy most. Néhány pillanatban talán kétségbeesést érzel azzal a feladattal szemben, amelyet te állítottál magad elé. Oly sokat akarsz, hogy alig tudod, hol kezdd el. Ha azonban egyszer belevágtál, akkor kő kövön nem marad, és az akaraterőd elég nagy ahhoz, hogy hegyeket mozgass meg.

Szolárbeli Nap-Plútó aspektusú évek nehéz időszakot is jelölhetnek, amikor úgy tűnik, hogy semmi sem mozdul. Talán az az érzésed, hogy valami gátol, vagy hogy szinte megbénultál. Ez a mély depresszió, sőt a kétségbeesés fázisaihoz vezethet. Ez azonban a transzformáció plútónikus ciklusának szükségszerű része. Olyan ez, mint télen, amikor minden halottnak látszik, ám a felszín alatt növekedés és változás készülődik. A tavaszvárás ideje ez, amikor meg kell engednünk a dolgoknak, hogy lényüknek megfelelően fejlődjenek.

 

A szolár Ascendens

Az Ascendens jegye a szolárban jelzi, milyen módon nyilvánulsz meg az adott évben, és hogyan hatsz másokra. Megvilágítja, milyen képet akarsz mutatni magadról a világnak, és milyennek akarod láttatni magad, milyennek akarod, hogy lássanak. Azt is egyértelműsíti, hogyan fogod az élet eseményeit megtapasztalni, hogyan fogsz másokra reagálni, és milyen módon leszel aktív. A Descendens azt fejezi ki, hogyan viselkedsz a kapcsolatok tekintetében, mit vársz el azoktól, és hogy valószínűleg milyen típusú emberek vonzanak téged. Az az év, amelyikben ugyanaz az Ascendensed, mint a születési horoszkópban, nagy jelentőséggel bír. Ebben az időszakban kidolgozhatod születési horoszkópod lehetőségeit. Kivirágozhatsz, és önmagaddá válhatsz.

Ha a szolárod Ascendense születési horoszkópod egyik bolygójára esik, akkor az érintett bolygófunkció erősen kihangsúlyozódik. Egy példa: ha a szolár Ascendens a radix Marson áll, akkor számodra az a kihívás, hogy mélyrehatóan foglalkozz Mars energiáddal. Ha ezzel szemben a szolárhoroszkópban áll a Mars az Ascendensen, akkor előtérbe kerül az ezzel a bolygóval és a vele kapcsolatban álló összes üggyel szembeni hozzáállásod. Azok a fényszögek, amelyek a szolár és a születési horoszkóp között fennállnak, nagy jelentőséggel bírnak

A születési horoszkópnak az a háza, amelyikbe a szolár Ascendens esik, a középpontban áll az érintett évben. Érzed, hogy az ezzel összefüggő események különösen magukra vonják figyelmedet. Tételezzük fel, hogy a szolárban Bak Ascendensed van, amelyik a születési horoszkópod 2. házába esik. Ebben az esetben azt a megállapítást fogod tenni, hogy a pénzzel kapcsolatos problémáid most központi problémává válnak. Ha nehezedre esik elég pénzt keresni ahhoz, hogy az igényeidet kielégítsd, akkor most behatóan kell foglalkoznod ezzel a helyzettel, és meg kell oldanod a problémákat, hogy szabadon kifejezd magad. A születési horoszkóp háza mutatja, hogyan viszonyulsz az élethez az érintett ügyek tekintetében. Ha előrelépéseket akarsz megcélozni, tudatában kell lenned ennek a ténynek.

A szolár Ascendens uralkodója nagyon fontos tényező, amelyet alaposan meg kell vizsgálni. Az a ház, amelyikben áll, jelzi azt az életterületet, amelyikben ezen év folyamán a legegyértelműbben megnyilvánulsz. A jegy azt teszi felismerhetővé, amilyen módon a legjobban jelenítheted meg magad. A fényszögek megvilágítják, hogyan kezeled azokat a dolgokat, amelyek az Ascendens uralkodójának házával összefüggenek, és milyen fajtájúak azok a kihívások és tapasztalatok, amelyeket megélsz.

A szolár Ascendensen álló bolygó szintúgy nagy jelentőséggel bír. Erős befolyással van arra, ahogyan az életet ebben az évben érzékeled, és ahogyan kifelé vetíted önmagadat. Mivel az Ascendens közelében álló bolygónak erős a hatása, ezért röviden felvázoljuk, milyen következményei vannak e helyütt a külső bolygóknak.

Jupiter a szolár Ascendensen

Sok jóindulatot és önbizalmat érzel magadban. Előre örülsz a kihívásoknak, és kész vagy arra, hogy kockázatot vállalj. Önmegvalósításod szempontjából a személyes szabadságod olyan fontos, mint soha korábban, és nem fogsz vonakodni, hogy a korlátozó helyzetekből visszavonulj. Ebben az évben elég erőt és önbizalmat érzel magadban ahhoz, hogy túlélt kapcsolatoknak véget vess, hogy egy frusztráló állást felmondj, és hogy új partok felé vedd az irányt. Az élet sokat ígér most neked, sok mindennel kecsegtet.

Szaturnusz a szolár Ascendensen

Komoly időszakról van szó, amikor felelősségteljesen és önfegyelemmel lépsz fel az élettel szemben. Óvatosan, nagy elővigyázatossággal kell most új tapasztalatokkal szembesülnöd, és mindig figyelned kell arra, hogy a lépéseket egymás után tedd meg. Ebben az évben el kell tekinteni attól, hogy vakmerően vállald az egyik kockázatot a másik után. Ellenkezőleg, arról van szó, hogy minden cselekedetedet előre gondosan átgondold.

Uránusz a szolár Ascendensen

Ez olyan évet jelez, amelyet előre nem látott, váratlan események alakítanak. Lehetséges, hogy most érzed magad alkalmasnak arra, hogy változásokat hajts végre, abból az igényből fakadóan, hogy egyszer valami mást tégy. Meglepő, sőt talán sokkoló események hatókörébe kerülhetsz. Úgy tűnik, hogy semmi biztosat nem lehet mondani arról az évről, amikor az Uránusz az Ascendensen áll. Semmire sem tudsz építeni, és egyszerűen meg kell tanulnod rugalmasnak lenni. Az év folyamán érzed magadban azt az igényt, hogy kifejezd a függetlenségedet és az eredetiségedet, ami esetleg excentrikus viselkedést vonzhat maga után. Másoknak talán nehezükre esik megérteni téged, mivel állandóan irányt váltasz. Mivel most minden pillanatban szükséged van arra a szabadságra, hogy a intuícióidat követhesd, vonakodni fogsz attól, hogy hosszantartó elkötelezettségekbe belemenj.

Neptunusz a szolár Ascendensen

Álmodozó és érzelmekkel teli módon fogsz az élethez közelíteni, mindenben csak a legjobbat fogod látni, és nagyon fogékony és befolyásolható leszel. Most vonakodsz attól, hogy védettségeddel lehatárold magad, igényt érzel arra, hogy egy legyél az univerzummal. Bizonyos vonatkozásban most naiv lényedet mutatod. Lehetséges, hogy megadod magad, behódolsz egy másik személy fényének vagy karizmájának, vagy olyasvalaki irányában érzel vonzódást, aki valamilyen módon segítségre szorul, talán beleszeretsz egy alkoholistába, akiről azt hiszed, hogy megmentheted. A Neptunusz a szolár Ascendensen a metamorfózis idejét mutatja, amikor az élethez való hozzáállásod változik. Magad mögött hagyod most azt a módot, ahogyan a világgal korábban kapcsolatba léptél, azért, hogy szabaddá tedd magad személyed újszerű kifejezésére. Talán új szituációkban találkozol viszont magaddal, esetleg új embereket ismersz meg, akik rávesznek arra, hogy megkérdőjelezd önmagad. Ez azt jelentheti, hogy nem tudod, ki vagy tulajdonképpen, és hogy milyen benyomást gyakorolsz másokra. Most egyszerűen újra és újra neki kell rugaszkodnod.

Plútó a szolár Ascendensen

Mélyreható változások évét hozza. Azok az emberek és szituációk, akikkel most találkozol és amelyekbe most kerülsz, erősen befolyásolnak téged és az önmagadról alkotott képedet. Az is elképzelhető, hogy valami sötét és mélyen elrejtett dolog által érzed magad megérintve vagy annak vonzását érzed magadban. Most kényszerítve vagy arra, hogy egy tükörben szemléld magad, és elismerd azokat az érzéseket és motívumokat, amelyeket mélyen elrejtettél a bensődben, s ez sokkoló tapasztalat lehet. Ebben az időszakban néha az lehet a benyomásod, hogy háttal állsz a falnak, és elérted a szenvedés képességének a határát. Most éled meg a sötét éjszakát, s mire megvirrad, újjá fogsz születni.

 

Szolár Ascendens a jegyekben

Szolár Ascendens a Kosban

Abban az évben, amikor a felkelőjegy Kos, az önmeghatározás és a függetlenség iránti törekvés állnak a középpontban. Önmagad számára egyértelműbben fogod kifejezni magad , és a terveidet akarod majd előrelendíteni, miközben közömbös lesz számodra, mások mit gondolnak. Olyan időszak ez, amikor rendkívül aktív vagy, és jól érzed magad. Most pontosan tudod, mit akarsz, és megvan az önbizalmad ahhoz, hogy céljaid megvalósításába belekezdj. Ennek az évnek a folyamán esetleg különböző új érdeklődési területeket fedezel fel, és számos új projektet kezdeményezel. Nagy valószínűséggel most merésznek, vakmerőnek és kísérletező kedvűnek mutatod magad azzal szemben, ami a látókörödbe kerül. Sokat megtudhatsz magadról, ha belemész új szituációkba, és önbizalmadat erősítheted, ha az esedékes kihívásoknak teljes erővel elébük mész. Az az év, amikor a szolárban a Kos áll az Ascendensen, egy új életszakasz kezdetét jelzi. Ez újrakezdést jelent, amikor teljesen új fényben látod magad, és friss bátorsággal és új energiával viszonyulsz a világhoz.

Szolár Ascendens a Bikában

Ha a Bika jegye a felkelő jegy a szolárban, akkor inkább a jelenre koncentrálsz, semmint jövőbeni célokra. Elégedett vagy azzal, hogy egyszerűen önmagad vagy és személyes értékeidnek megfelelően cselekedsz. Most fontos döntéseket hozhatsz és valósíthatsz meg anélkül, hogy nagy felhajtást csinálnál belőle. Talán évek óta meg akartál csinálni valami konkrét dolgot, ám eddig nem volt meg hozzá a bátorságod, hogy aktív légy. Ebben az évben bepótolhatod ezt anélkül, hogy különösen a nehezedre esne. Ez most azon múlik, hogy ebben az időszakban az itt és most-ra irányul figyelmed. Egyszerűen azt akarod, hogy az életed szerencsésen, boldogan teljen, a rózsás jövő reményével nem elégedsz meg. Ebben az időszakban elég önbizalmad van ahhoz, hogy az életedet úgy alakítsd, ahogyan kívánod. Ennyiben egy olyan időszakról van szó, amelyet a konkrét tett alakít. Nyugodt, határozott módon teszed azt, amit tenni kell. Előtérben állnak most a fizikai dolgok. Többet foglalkozol most, mint máskor a testeddel és annak igényeivel, valamint érzékeléseiddel. A szexualitás most talán különös fontosságú számodra. Általában az a helyzet, hogy a testi jólétedet szolgáló dolgok (mint például a masszázs vagy a szaunázás) örömet szereznek neked.

Szolár Ascendens az Ikrekben

Abban az évben, amikor a szolárban Ikrek jegyű az Ascendens, a kommunikáció rendkívüli fontosságot kap. Ha korábban inkább félénkebb és visszahúzódóbb voltál, most késztetést fogsz érezni arra, hogy a háttérből előlépj. Emberekkel akarsz beszélni, hogy eszméket cserélj velük, és tanuljál. Most olyan új érdeklődési területeket fedezel fel, amelyek talán olyan dolgokra vonatkoznak, amelyek korábban semmilyen módon nem vonzottak. Most itt az idő, hogy kísérletekbe fogj önkifejezésedet illetően. Lehetséges, hogy új képességeket fedezel fel az írást, a beszédet vagy a tanítást illetően. Intellektuális kíváncsiságot érzel, és arra törekedsz, hogy bővítsd a tudásodat olvasás, hallás és tanulás által. Ezt az időszakot sok változás és sok kis esemény jellemezheti. Sok különböző dolgot akarsz majd csinálni, és egyszerre mindenütt jelen akarsz lenni. Ebben az évben meg kell tanulnod alkalmazkodóbbnak és sokoldalúbbnak lenni. Sokmindent elsajátítasz, ami a jövőben hasznos lehet számodra. Minden valószínűség szerint most társaságot kedvelőnek érzed magad, és barátságos viselkedést tanúsítasz. Szellemed arra irányul, hogy kapcsolatokat köss. Beszélni akarsz másokkal, hogy megtudj róluk valamit; szeretnéd tudni, mások mit gondolnak, és mi megy végbe bennük. Az élethez való hozzáállásodra ebben az évben némi könnyedség és nyíltszívűség jellemző. Csillapíthatatlan kíváncsiságod és a mások iránti őszinte érdeklődésed megkönnyítik most számodra, hogy barátokra lelj.

Szolár Ascendens a Rákban

Ha a Rák a felkelő jegy a szolárban, tekinteted leginkább befelé irányul. Igényt érzel arra, hogy visszavonulj a világtól, és sok időt tölts el önmagadban. A biztonság, illetve az az érzés, hogy emocionális védettséget élvezz, most fontos számodra, úgyhogy nagy jelentőségű számodra az is, hogy milyen a környezeted. Összhangban akarod érezni magad azokkal az emberekkel, akik körülötted vannak. Lehetséges, hogy ez egy rendkívül kreatív időszak, még akkor is, ha talán sok időt töltesz az otthonodban. Elképzelhető, hogy vágyat érzel arra, hogy a környezetedet megváltoztasd. Lehet, hogy bekapcsolódsz egy projektbe, amihez sokat kell dolgoznod vagy tanulnod otthon. Az otthonoddal összefüggő dolgok most az előtérben állnak. Talán elköltözöl, vagy valakivel közösen elhatározod, hogy házat építetek. Megtalálni vagy megtervezni azt a házat, amelyik tetszik neked, önkifejezésed része ebben az évben. Lehetséges, hogy most lágyabb és sérülékenyebb vagy, mint egyébként. Úgy érzed, ki vagy szolgáltatva mások pillantásainak, és csak olyan emberekkel szeretnél együtt lenni, akikkel biztonságban érzed magad. Fogékonyabb és érzékenyebb vagy mások szempontjaira, ami azt jelentheti, hogy érzelmi segítségért megkereshetnek.

Szolár Ascendens az Oroszlánban

Ha az Oroszlán a felkelő jegy a szolárhoroszkópban, ez azt jelenti, hogy számodra mint individuum számára nagyon fontos évről van szó. Egy olyan évről, amikor a reflektorfénybe állsz, és magadra vonod a pillantásokat. Az emberek észre fogják venni, hogy itt vagy. Sok kreatív energiával bírsz, aminek kedvező kihatásai lehetnek. Most fejlesztened kellene a képességeidet, és azon kellene fáradoznod, hogy autentikus módon fejezd ki magad. Amit ebben az évben teszel, azt mások nagy valószínűséggel elismerik és értékelik. Az identitás érzeted erős ebben az időszakban. Az energiádat arra irányítod, hogy kielégítsd az igényeidet, erőd és vitalitásod képessé tesznek arra, hogy lendületesen és határozottan viszonyulj az élethez. Az a ház, amelyikben a Nap áll, mutatja azt az életterületet, amelyikbe energiát kell fektetned, és amelyikben elismerést akarsz szerezni.

Szolár Ascendens a Szűzben

A Szűz Ascendensű szolárhoroszkóp általában a tanulás vagy tanulmányozás évét jelenti. Valami új dolog keltheti fel az érdeklődésedet, és bírhat rá arra, hogy mindent meg akarj tudni róla. Tanulmányaidat komolyan fogod venni azzal a céllal, hogy gyakorlati célokra vesd be, mint például a hivatásbeli továbbjutás. Talán munkahelyet váltasz ebben az időben, ami azt jelentheti, hogy új készségeket kell kifejlesztened, vagy hogy rá vagy kényszerítve arra, hogy másképp csinálj dolgokat. A mindennapjaidat valamint a munkádat illetően most változások történnek. Most arról van szó, hogy rugalmasnak mutatkozz. Várható, hogy lelkiismeretesebben és felelősségteljesebben viszonyulsz az élethez. Most az elégít ki, hogy keményen dolgozol és helyesen cselekedsz. Azt fogod tenni (módszeresen és hatékony módon), amit tenni kell. Most eljött az előkészítés illetve a reorganizáció ideje az önmagát beharangozó új életszakasszal összefüggésben. Ebben az évben az önképed változásoknak van alávetve. Olyan dolgokat tanulsz meg most, amelyek később segíthetnek neked abban, hogy önmagad légy.

Szolár Ascendens a Mérlegben

A Mérleg mint felkelő jegy olyan évet jelent, amelyikben a közös tapasztalatok és kapcsolatok játsszák a legfontosabb szerepet. Fellép a szoros kapcsolatok (barátságok vagy szerelmi kapcsolatok) iránti igény, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy másokon keresztül sokmindent megtanulj magadról. A munkakapcsolatok is fontosabbak számodra ebben az évben, mint máskor. Lehetséges, hogy nagy megelégedettség forrását jelentik. Ezt az időszakot erős szociális aktivitás jellemzi. Most talán csoportokban dolgozol. Speciálisan olyanokban, amelyek beszélgetések vagy tanácsadások által lehetővé teszik számodra, hogy magadat jobban megismerd. Arra törekedsz most, hogy szociális kapcsolatokat építs ki, és olyan embereket keresel, akik megerősítenek azon érzésedben, ki vagy valójában, és akik osztoznak az eszméidben és érdeklődési köreidben. Ebben az évben az a vágyad, hogy harmonikus környezetet teremts. Mind anyagi értelemben, miközben szépítéseket hajtasz végre, mind az olyan emberekkel való kapcsolatkötésekben, akikhez vonzódást érzel. Az esztétikai érzéked most átlagon felül fejlett, aminek következtében nagyobb a művészet és szépség iránti fogékonyságod, mint különben.

Szolár Ascendens a Skorpióban

Minden valószínűség szerint a mély emóciók és felforgató, alapvetően megváltoztató tapasztalatok éve. Olyan változások következnek be, amelyek örökre új fényben láttatnak téged önmagad szemében. Ha belefogsz dolgokba, teljes egészében beveted magad. Céljaidat tévedhetetlen bizonyossággal követed. Valószínűleg belső kényszert érzel arra, hogy teljes mértékben megváltozz, aminek az a következménye, hogy egészen újfajta módon viszonyulsz az élethez. Egy életszakasz most véget ér, és egy új kezdődik. Az újjászületés időszakáról van szó, amely után teljesen új személyként fogsz megjelenni. Mielőtt azonban erre sor kerül, mélyen magadba kell merülnöd. Ez az időszak alkalmas terápiára. Fel kell hoznod és napvilágra kell hoznod most azt, ami el van rejtve. Érzéseid rendkívüli intenzitásúak. Időre van szükséged önmagad számára, amikor a figyelmedet belső életedre irányítod. Eközben olyan érzések és tapasztalatok jönnek majd felszínre, amelyeket elnyomtál és eltemettél magadban. Most arra vagy kényszerítve, hogy lényed sötétebb, ösztönökre alapuló oldalát érzékeld és elismerd.

Szolár Ascendens a Nyilasban

Ezt az évet nyughatatlanság és izgatottság jellemzi. Valószínűleg késztetést érzel arra, hogy elutazz és felfedezéseket tégy. Ki vagy éhezve új élményekre, ami hajlamossá tehet arra, hogy több rizikót vállalj, mint máskor. Most áttörheted azokat a korlátokat, amelyek feltartóztatnak, visszafognak, és olyan dolgokat csinálhatsz, amelyeket sohase mertél megtenni. Utazási vágyad mind reális, mind átvitt, szellemi értelemben megjelenhet. Most itt az idő, hogy kiszélesítsd a horizontodat és előreronts. Most sok minden lehetséges. Talán belekezdesz valamibe, ami teljesen új perspektívákat nyit számodra. Új célok vonzzanak , és mihelyt egyet elértél, máris törekedsz a következő felé. Ebben az időszakban végül is az út jobban érdekel téged, mint a cél maga. A jövőre irányulsz, és azáltal növekedsz, hogy vakmerőnek mutatkozol, és leveted azokat a kötődéseket, amelyek visszafogtak. Nagy mozgástérre van szükséged ebben az évben!

Szolár Ascendens a Bakban

Ha a szolárhoroszkópban a Bak áll az Ascendensen, akkor olyan évről van szó, amikor fáradozás, erőfeszítés, vesződség által jutsz előre. Most a kötelesség és a kemény munka áll az első helyen. Most képesnek mutatkozol arra, hogy nagy önfegyelemmel haladj előre, és megérzed az önmagaddal szembeni felelősség új érzetét. Most egyedül akarod életed irányát megszabni. Most belekezdhetsz olyan feladatokba, amelyektől korábban visszarettentél. Munkamódszeredet a konstruktivitás és hatékonyság jellemzi. Talán belekezdesz olyan projektekbe, vagy létrehozol olyan terveket, amelyek sok munkával járnak, amelyek azonban végül is nagy megelégedettséget nyújtanak neked. Elképzelhető, hogy ebben az időben szerepet játszik számodra, hogy milyen benyomást teszel a világra. Ha ez igaz, akkor intenzíven foglalkozol az image-eddel, és azzal a móddal, hogyan prezentálod magad másoknak. Minden, amit ebben az évben teszel, konkrét célt szolgál. Új kötelezettségek vállalása most örömet jelent számodra. Most teljes egészében vállalod a felelősséget azért, amit teszel. Cselekvési módodat az jellemzi, hogy határozottan és nagyon tudatosan lépsz fel. Ha valamit el akarsz érni, akkor jól felkészülsz, és lassan, de állhatatosan dolgozol. Bármeddig tartson is, a siker be fog következni.

Szolár Ascendens a Vízöntőben

Ha a szolárban a Vízöntő a felkelő jegy, akkor ebből adódóan jelentkezik a függetlenség iránti felfokozott igény. Nem akarsz tovább konvencionális kényszerek által korlátozva lenni, és fellázadsz ellenük. Személyes szabadságod most elsőbbséget élvez, és nézeteidnek megfelelően szeretnél élni. Megjelenésed talán visszatükrözi belső tartásodat, ha nem konvencionálisan módon öltözködsz vagy más módon tanúsítasz excentrikus magatartást. Be akarod bizonyítani egyedülállóságodat, és más embereket arra akarsz rávenni, hogy új szemmel lássanak téged. Feltételezhető, hogy szoros kapcsolataid most nem olyan fontosak számodra, mint máskor, hanem hogy általánosabb dolgokkal foglalkozol. Szeretnéd az ideáljaidat megosztani olyan emberekkel, akikkel szellemi rokonságot érzel, és talán csatlakozol egy olyan csoporthoz, amelyik társadalmi célokért száll síkra. Ebben az időben elgondolkodsz arról, milyen módon vagy kapcsolatban a világgal. Régi magatartásminták oldódnak fel, és újak keletkeznek. Most igaz, hogy a jövőre figyelsz, és energiádat hosszú távú célokra irányítod.

Szolár Ascendens a Halakban

A Halak jegy a szolár Ascendensen olyan évet jelent, amikor érzékenyebb és álmodozóbb vagy, és a titokzatos dolgokra jobban odafigyelsz, mint máskor. Most olyan tapasztalatok vonzanak, amelyek lényed spirituális oldalának felelnek meg. Meg kell tanulnod hagyni megtörténni azokat a dolgokat, amelyek ellenőrzéseden kívül állnak. Ezen időszakasz leckéje az, hogy semmit sem tudsz kikényszeríteni. Le kell tenned fegyvereidet, meg kell adnod magad, és bíznod abban, hogy megkapod, amire szükséged van. Lehet, hogy ebben az időben különböző emberek teljesen mást látnak benned. Te magad azáltal ismerheted fel magad, hogy másoknak az igényeire vagy beállítódva. Ez egyfajta önfeláldozást jelent, ami addig terjedhet, hogy úgy véled, már csak másokért létezel. Ám minden esetben részvétet és szimpátiát érzel azokkal szemben, akik segítségre szorulnak, ami azt jelenti, hogy készségesen feláldozod az idődet. Az a kép, amelyet ebben az évben magadról másoknak közvetítesz, zavart kelthet. Kaméleon módjára tudsz alkalmazkodni a szituációhoz, minden pillanatban megváltozol. Most azon vagy, hogy egy új megjelenési képet alakíts ki, és ehhez az önmagadról alkotott eddigi definíciót (amely talán néhány szempontból túl merev volt) el kell engedned. Ebben az életszakaszban az önmagad állította határok feloldódnak. Most megvan az a képességed, hogy kitárd magad a világnak, és egynek érezd magad vele.

 

A szolár MC a jegyekben

A szolárhoroszkóp MC-je illetve égközepe azt mutatja, hogy milyen kvalitásokat szeretnél az adott év folyamán kifejleszteni, és mire irányul a tudatod. Kifejezésre juttatja, milyen jellegűek a reményeid, és milyen státusszal bírsz a társadalomban. Utalást találhatsz itt arra nézvést, milyen célokat és irányokat fogsz valószínűleg követni az adott évben. Az ég közepe azt mutatja, mások hogyan értékelnek, és te hogyan szeretnéd, hogy értékeljenek, mit mutatsz meg magadból a világnak, és milyen általában a beállítódásod.

Az a tudatváltozás, ami minden új szolárhoroszkóp MC-jével kapcsolatos, önnönvalód (Selbst) növekedésének és kibontakozásának alkotóelemét képezi. Még akkor is, ha az adott hangsúly mindig is csak egy évre vonatkozik, az mégis éned egy új része, amit fel kell fedezned és ki kell fejlesztened. Amit ebben az évben teszel, arra később tovább építkezhetsz. Az MC a szolárban bizonyos mértékig megvilágosítja, hogyan bánik tudatod szoláris igényeiddel.

Az a ház, amelyikben az MC ura áll, megmutatja, mely területen jutnak most kifejeződésre hosszú távú céljaid, és milyen jellegűek azok a lehetőségek, amelyek realizálódhatnak általad. Feltárja, mi az előtted álló év feladata. Ha például az MC ura a 8. házban áll, akkor a belső transzformáció és átváltozás folyamatának kell alávetned magad. Ebben az esetben valószínűleg mélyebb kapcsolatra törekedsz másokkal, és megtanulod, hogy intenzíven és jelentőségteljesen adj valamit magadból. A kapcsolatok akkor mint az átalakulási folyamat katalizátorai működnének számodra.

Szolár MC a Kosban

Ha a Kos áll a szolárhoroszkópban az MC-n, akkor azt szeretnéd, hogy a nyilvánosság határozott és magabiztos emberként ismerjen el. Ebben az évben függetlenséged megalapozása a célod, most végre a magad főnöke akarsz lenni.

Szolár MC a Bikában

Ha a Bika áll a szolár MC-n, akkor fel akarsz építeni valamit, ami tartós. Legfontosabb célod az, hogy egy szilárd és stabil bázist teremts, miközben tekinteted nem terjed túl előre a jövőbe. Szeretnéd, ha megbízhatónak és bizalomra méltónak találnának, és sokat jelent számodra, ha az emberek e tekintetben elismerésükről biztosítanak

Szolár MC az Ikrekben

A szolárhoroszkópban álló Ikrek MC-vel azzal vagy elfoglalva, hogy egy olyan helyet keress magadnak, ahonnan az életről való személyes meglátásaidat terjesztheted. Talán olyan állást keresel amelyik önkifejezésed tekintetében nagyobb mozgásteret és az emberekkel több kapcsolatot teremt. Ebben az időben nyughatatlannak érzed magad és különböző hosszú távú célokat követsz. Gyorsabban elunod magad mint máskor, és visszarettensz attól, hogy egy célra korlátozd magad.

Szolár MC a Rákban

A Rák az MC-n egy olyan időszakot jelöl, amikor fontos számodra, hogy érzelmileg azonosítsd magad szakmai pályafutásoddal. Olyan hosszú távú célokat szeretnél követni, amelyekkel másokat védhetsz vagy táplálhatsz. Olyan helyet keresel a világban, ami számodra megfelelőnek tűnik és ahol otthon érzed magad. Ebben az évben szeretnéd ha olyan valakinek tekintetének, aki törődik a dolgokkal, és aki valóban együtt érző.

Szolár MC az Oroszlánban

Ha az Oroszlán áll az MC-n, akkor olyan pozícióra törekedsz ahonnan kreatív energiád bevonásával fejezheted ki elhivatottságodat. Ebben az évben a célod az, hogy valóban magad légy. Ha a múltban vágyaid ellen vétettél, akkor most itt az ideje, hogy ezen most változtass. Ha a munkád eddig nem felelt meg az identitásodnak, akkor most lépéseket teszel a változtatás érdekében. Most azt akarod, hogy most őszinte, autentikus és elismert személyiségként respektáljanak. Azért, hogy vagy, azért amilyen vagy.

Szolár MC a Szűzben

A szolár MC a Szűzben olyan évet jelez, amikor örömet érzel abban, hogy keményen és éber szellemmel dolgozol. Azt szeretnéd, ha tökéletesnek tartanának, miközben fennáll az a veszély, hogy azok a célok, amelyeket magad elé tűzöl, túlságosan magasan vannak. Egy további hiba abban állhat, hogy túlságosan elveszel a részletekben, és a jövőt szem elől veszted. Azzal kell foglalkoznod, hogy céljaidat egyénibb módon újra értékeld.

Szolár MC a Mérlegben

A szolár MC Mérleg jegyéhez olyan időszak kötődik, amelyben harmóniát és kiegyensúlyozottságot keresel. Érzed azt a vágyat, hogy másokkal együttdolgozz. Meg akarod osztani másokkal a céljaidat és azt, amit elértél. Most békességet akarsz magad körül. Kiállsz a kölcsönös megértésért és olyan foglalatosságot keresel, hogy ezeket a célokat megvalósíthasd. Ebben az évben elismerésre törekedsz azért, hogy jól kijössz az emberekkel. Szeretnéd, ha a többiek szeretnének, és valószínűleg teszel is ez irányban néhány erőfeszítést.

Szolár MC a Skorpióban

Ha a Skorpió áll a szolár Mc-n, akkor a céljaidat valószínűleg célratörően (hogy azt ne mondjuk, makacsul, önfejűen) követed. Teljes erővel és szenvedéllyel veted magad a munkába, hogy elérd azt, amire törekszel, és az az igényed, hogy ez a foglalatosság teljesen lekössön. Ha munkát végzel, vagy egy projektet támogatsz, arra vágysz, hogy az transzformáló hatással legyen rád, más emberekre vagy egyáltalán a világra.

Szolár MC a Nyilasban

Ha a szolárhoroszkópban az MC a Nyilas jegye áll, tekinteted a távoli jövőre irányul. Most itt az ideje, hogy távlati célokat tűzz ki magad elé. Most fontosabb számodra, hogy valami jelentőségteljes dologra törekedj, mint az, amit a jelenben elérhetnél. Talán vágysz arra, hogy külföldön dolgozz, vagy a jelenlegi tevékenységed keretében utazz. Fontos számodra, hogy a tudásodat nagymértékben kiterjeszd.

Szolár MC a Bakban

A szolár MC-n álló Bakkal egy olyan év jön el, amelyet a céltudatos ambíció jellemez. A céljaid azáltal tűnnek ki, hogy kivétel nélkül konkrétak és reálisak. Pontosan tudod, hogy mit akarsz elérni és nyugodtan és kitartóan dolgozol a céljaidért. Ebben az évben elismerésre törekszel kemény munkádért és társadalmi felelőségedért. Fontos neked, hogy a hivatásodban sikert érj el konvencionális módon. Most teljesítményeidnek tekintélyes személyek általi elismertsége rendkívül fontos számodra.

Szolár MC a Vízöntőben

Az idealizmus ideje, amikor az eszményeiddel és a reményeiddel szeretnél a jövőért tevékenykedni. Olyan év ez, amikor (valószínűleg közösségi munkában) szociális célokat követsz, és amikor a világ jóléte fontosabb számodra, mint a saját céljaid. Most nagy jelentőséggel bír számodra, hogy a munkád során az egészen személyes eszméidet juttasd kifejezésre. Kedvező lenne, ha a helyzeted megengedné számodra, hogy újításokat vezess be.

Szolár MC a Halakban

Ha a Halak jegye áll a szolárhoroszkóp MC-jén, akkor általában nehéz egy irányt választani. Most szeretnél valami rendkívülit tenni, de fenn áll az a veszély, hogy a spirituális út most tévútra visz. Most úgy tűnhet, hogy ez az év rendkívül sok lehetőséget kínál, amelyek formálisan legyűrnek és megbénítanak. Most fel kell adnod azokat a célokat, amelyek a (belső hited szerinti) életben elfoglalt helyed utáni keresésben túlságosan merevnek és korlátozónak tűntek.

Share This