JA csoportos

gyakorlatorientált csoportos oktatás
 | Oktatás | JA csoportos

Tanulj jungiánus asztrológiát (JA) csoportban!

Új csoport legközelebbi tervezett indulása 2018. ősz

Tanulj jungiánus asztrológiát (JA) csoportban! Gyakorlatorientált asztrológiai oktatás a jungi analitikus pszichológia értelmezési keretei között. A képzést óravázlatok, prezentáció, személyre szóló segédanyagok, az oktatási segédletek teljes körű felhasználása segíti. Az asztrológiai alapok ismerete hasznos előfeltétel a részvételhez. Az oktatás zárása: önálló konzultáció szupervízióval. A képzés nem akkreditált.

Tanítványok az oktatásról...

„Asztrológiai előtanulmányokkal érkeztem Ervin csoportjába. Elsőként az asztrológia és a pszichológia találkoztatása érdekelt, illetve az, hogyan közelítsek egy képlethez a gyakorlatban. Ervin nem csak magas szintű tudásanyagot ad át az óráin, de ritka képességgel teremt szeretettel és empátiával teljes védett közeget a nem mindig könnyű munkához. Ha nem vagy magabiztos kérdező, vagy általában véve szeretsz ’láthatatlan’ köntösbe burkolózva megbújni egy csoportban, akkor Ervinnél ezt nem kell tenned. Nincs ostobának tűnő kérdés, rossz koncepció. Nem csak megszereted, de magas szinten sajátíthatod el az asztrológiát. Csak ajánlani tudom.” (F. Krisztina)

„Pszichológusi és asztrológiai végzettségemnél fogva, rendkívül hasznos és izgalmas tudásnak találom a jungi mélylélektan és az asztrológia ötvözését. A JA szemléletmódja sokat hozzátesz az asztrológiai elemzéshez, a személyiségdinamika mélyebb és komplexebb működésmódjába enged bepillantani. A képzés nagyon gyakorlatorientált, és a kislétszámú csoport révén minden felemerülő kérdésre válaszokat kaptunk. Nagyon élveztem az órákat, és hálás köszönettel tartozom Ervinnek, hogy megismertette velem ezt a különleges és nagyszerű önismereti módszert.” (Móni)

„Jó szívvel ajánlom a JA-t mindenkinek, aki szeretné megérteni önmagát. Azt, ahogyan működik, illetve a tettei, gondolatai mögött rejtőző mozgatórugókat. Megértve a bennünk működő dinamikákat, és látva erőforrásainkat, lehetőséget kapunk a változásra. Ervin tolmácsolásában pedig érthető, színes, nagyon emberközeli a tanulási folyamat. Közgazdászként szívből ajánlom azoknak is, akik nem érdeklődnek az ezotéria iránt. Jungot meg kötelező olvasni! (Gabriella)

„Két éven keresztül tanultam Ervinnél jungiánus asztrológiát. Korábban már több iskolában is próbálkoztam elmélyülni az asztrológiában de valahogy mindig hiányzott valami. Ezt a valamit eleinte nem is tudtam megfogalmazni, majd itt a csoportban értettem meg, hogy nekem az az út kell, ahol a személyiség van a középpontban és azt érthetem meg, hogy ki hogyan működik. Kinek mi az erőssége az életében, mit érdemes fejlesztenie, mivel kell szembenézni, mint adottsággal és azt a tőle telhető legjobban használni. Szerintem az itt tanultak fantasztikus lehetőséget adnak arra, hogy megismerjük saját magunkat, a működési mechanizmusainkat és kérésre másoknak is meg tudjuk ezt mutatni. Ervin egy rendkívül türelmes tanító, aki mindenkit meghallgat, elgondolkodik a különböző véleményeken, nyitott minden újra és még véletlenül sem ítél meg senkit. Mindenkinek csak ajánlani tudom a jungiánus asztrológiát.” (Sz. Szilvia)

„Asztrológiai tanulmányaimat egy humanisztikus iskolában kezdtem. Részemről nem volt kérdés, hogy a pszichológiai irányzattal szeretnék alaposabban megismerkedni. A jungiánus asztrológia értelmezési keretei számomra egy pontosabb és érthetőbb ábraelemzés lehetőségét adták.  Az iskola a kislétszámú csoportok miatt bensőséges, biztonságos légkört teremtett. Az óráinkon bátran kérdezhettünk, hozzászólásainkkal pedig segítettük az együtt gondolkodást. Azt hiszem minden ilyen jellegű tanulás komoly önismereti munka is, annak összes velejárójával, ezért nagyon fontos a támogató közeg. Szerettem itt tanulni, fejlődni lelkileg, szellemileg. Örülök, hogy csoporttársaim személyében remek embereket ismerhettem meg! Igazi belső utazás volt, tanárom részéről rengeteg empátiával, köszönet és hála érte!” (V. Krisztina)

„Négy évnyi asztrológia tanulás után hatalmas űr tátongott bennem, elveszett és csalódott voltam. Valami olyat szerettem volna kapni, amely önmagam és mások mélyebb megismeréséhez vezet. Addig kerestem-kutattam, míg ráleltem a jungiánus asztrológiára. Egy elég összetett elemzési rendszert kaptam a kezembe, amely számomra hiánypótló volt, továbbá segített abban, hogy mind az analízis, mind a tanácsadás mentes legyen az általánosításoktól.” (Attila)

„Már tanultam előtte is asztrológiát, de valami hiányzott még. Nem állt össze nekem a kép, (hiába tanultam?) elsősorban az önismeret és a velem kapcsolatban lévő emberek viszonya érdekelt, az űr egyre nőtt bennem és a feszültség is. Itt megtaláltam a jungiánus pszichológiában a mélységet és a fejlődés lehetőségét is. A képzésben minden eszközt és gyakorlási lehetőséget megkapunk: jegyzeteket, a képleteket kivetítőn elemezzük. Az itt töltött idő minden percét élveztem, katartikus felismeréseket éltem meg legfőképpen magammal kapcsolatban. Ajánlom nektek is, ha ilyen ’gyötrő’ útra indultatok, mert itt barátokat és Ervin személyében nem csak tanárt, hanem támaszt és mintát, ösztönzést is kaptunk a tanuláshoz, elmélyüléshez és az emberekkel való foglalkozáshoz.” (Márta)

„Komoly, mély, strukturált. Talán ezekkel a hívószavakkal tudnám körül írni a jungiánus asztrológiát. Azért szeretem, mert a tradicionális asztrológiára támaszkodik, de nem a jövővel (ami számomra mindig is kicsit bizonytalanná, megfoghatatlanná tette az asztrológia világát), hanem a személyiséggel foglalkozik. Hogy tud az adott egyén megbirkózni a számára fontos kérdésekkel, kihívásokkal és hogy tudja azokat lehetőségként megélni? Nekem személy szerint nagyon sokat segített az önismeretben. Mindig újabb és újabb fejlesztendő területekre hívta, hívja fel a figyelmemet. Ervin személyében pedig egy olyan kedves, intelligens és segítő szándékú mentort ismerhettem meg, aki ezeket a folyamatokat átlátva, türelemmel, értő figyelemmel segíti a tanulást és a tanulói fejlődését. Tapasztalatainak a segítségével pedig segít rávilágítani már tanulás közben is, hogy azok a bizonyos „feszült fényszögek” és „nehéz bolygó állások” tudatosan figyelve magunkat, hogy segíthetik épülésünk, személyiségünk fejlődését és hogy adhatnak nekünk új, alternatív nézőpontokat a jövőnket illetően.” (Szandra)

„Már közel 10 éve, hogy Ervinnél jungiánus asztrológiát tanultam. Akkoriban elég válságos élethelyzetben voltam és ma is úgy gondolok vissza, hogy az asztrológiai tanulmányaim segítettek a legtöbbet abban, hogy rálássak önmagamra, a helyzetemre és kilábaljak a krízisből. Megismerkedtem a jungi szellemiséggel, ami szintén lenyűgöző élmény volt. Később ebben még tovább mélyítettem az ismereteimet. Sokáig azt gondoltam, hogy én is jungiánus asztrológusként akarok dolgozni, de végül is nem így lett. Ennek ellenére, bátran mondhatom, hogy életem egyik legjobb döntése volt, hogy ezt a csodálatos önismereti modellt megismertem. Azóta is ehhez fordulok, ha valami elakadást tapasztalok az életemben.” (Kata)

„Sok évvel ezelőtt kezdtem el asztrológiát tanulni. Sokféle irányzattal találkoztam, és sokféle módszerrel próbálkoztam, amikor az interneten rátaláltam a Stellium Asztrológia oldalra, amely végre úgy ötvözi az asztrológiát a pszichológiával, hogy érthetővé és értelmezhetővé vált számomra az a belső térkép (asztrológiai ábra) amit születésünkkor magunkkal hozzunk. Először csak lelkes olvasóként szívtam magamba azt a rendszerezett tudás anyagot, amit az oldalon találtam, de mivel többet és többet szerettem volna megtudni a módszerről, beiratkoztam az online (skype) képzésre is. Mivel vidéken élek, nem lett volna lehetőségem személyesen eljárni egy tanfolyamra, de így kényelmesen, és ha nem is pizsamában, de papucsban részt vehettem egy olyan komplex és egyedi oktatáson, ahol az összes addigi ismeretem keretet és rendszert kapott. Nem mellékesen mivel a saját ábrám volt a bemutató anyag, olyan belső utazáson vehettem részt, amely során sokkal közelebb kerültem önmagamhoz, mint előtte bármikor.” (Enikő)

„A jungiánus asztrológia segített elmélyíti az előzetesen szerzett asztrológiai tudásom. Segített rendszerbe szervezni és egy jól használható struktúrába tenni a tanultakat. Segített megérteni egy új analógiás rendszert, ami a jelenkor pszichológiájában megfeleltethető a jungiánus irányzattal. A pszichológiai alapok sok helyen terelnek és adnak támaszt. Így a személyiség felépítésében, a személy elemzésében és a klienssel való beszélgetésben, együttműködésben, tanácsadásban egyaránt. Ajánlom minden olyan érdeklődőnek, aki szeretne egy komoly, személyiség központú, de a tradíciókat (bolygók, jegyek, házak, fényszögek) tisztelő, azokat figyelembe vevő szemléletmóddal is megismerkedni.” (Alexandra)

„Tradicionális asztrológiai képzésen vettem részt, de szerettem volna többet tudni a gyakorlati alkalmazásról. Interneten keresgélve találtam rá a Stellium honlap felületére. Tick Ervin által kidolgozott jungiánus asztrológia nagyon koncentrált és gyakorlati szempontból a legfontosabb technikákat nyújtja a hiteles, mélylélektani és személyiségfejlődést támogató és elősegítő asztrológiai konzultációhoz. Ervin személyisége, tudása és tanításai egy lélektani transzformációra ösztönöznek, biztonságos módszertani keretek között. Számomra itt került a helyére, hogy mire is hivatott ez az ősi és csodálatos tudomány. A jungiánus asztrológiai módszer segít fokozatosan kiemelkedni abból az öntudatlan és tudattalan állapotból, amelyből az ember megtéveszthetetlenül önálló, egyéni személyiséggé válhat. Fokozatosan mélyebb megértéshez jut önmagáról és tudatossá válik az emberi természetünk rendkívül színes és összetett mivoltáról. Szembesülünk lényünk összetett és ellentmondásos részeiről és abból származó tetteink, élettörténetünk eredetéről." (G. Szilvia 1. rész)

„Ervin segített elmélyíteni önismeretemet, személyiségrészeimet felismerni, azzal őszintén szóba állni, dolgozni és törekedni a harmónia megteremtésére önmagamban. Amit az önvalóról tanított, mely köré a személyiségrészek felfűződnek és szolgálják azt, számomra a legmeghatározóbb tanítása volt. Külön köszönet, hogy Carl Gustav Jung munkásságára felhívta a figyelmemet. Az oktatás írásbeli tananyaga igényesen van elkészítve és nagyon hasznos volt az asztrológiai program használatának kivetítése is. A saját és a jelenlévők képleteivel dolgoztunk, így sokszor nagyon személyes, tapintatos, kibeszélgetős atmoszféra teremtődött, mely alkalmakor Ervin is őszintén beszélt személyes tapasztalatairól. Ez biztatóan hatott a csoportra. Számomra példa értékű Ervin asztrológiai konzultációs modellje, technikája. Véleményem szerint így kell és így szabad közös lélekutazásra ösztönözni a klienst az asztrológia segítségével. Spirituális fejlődésem szempontjából fontos állomás az Ervinnel való találkozásom.” (G. Szilvia 2. rész)

Az oktatás időtartama (160 óra)

Két tanév. Egy tanév 10 alkalomból áll: 10 szombat (80 tanóra)
Havonta 1 szombat: 8x45 perc | összevont órákkal: 09:00-16:30 | ebédszünet: 12:15-13:15

Az I. tanév időpontjai:

2018 őszén kezdődik (az időpontok tervezés alatt)

A II. tanév időpontjai:

tervezés alatt

Helyszín

Stellium Oktatóterem
1126. Budapest, 12. kerület, Beethoven utca 8.

Stellium oktatóterem

Csoportlétszám: 10/0

Az első 10 regisztrációs (beiratkozási) díj átutaló tudja biztosítani a helyét a csoportban, függetlenül a jelentkezési szándék jelzésének sorrendjétől!

%

Tanévenkénti részvételi díj

A teljes összeget az első alkalommal egyben befizetők számára a tanév részvételi díja kedvezményesen (-10%),
azaz 10 alkalomból egy ingyenes:

144.000 Ft

20.000 Ft (regisztráció) + 124.000 Ft

Óradíj: 1.850 Ft / 45 perc

Részletekben fizetés esetén:

160.000 Ft

20.000 Ft (regisztráció) + 7 x 20.000 Ft

Óradíj: 2.000 Ft / 45 perc

Egy részlet 20.000 Ft.
A részletek befizetése az első 7 alkalom során történik.

Jelentkezni e-mailes bejelentkezéssel és a regisztrációs díj / beiratkozási előleg (20.000 Ft) átutalásával lehet. Az átutalási számlaszámot a bejelentkezési e-mail válaszában adom meg. Kérlek, vedd figyelembe a jelentkezésednél, hogy ha nem jelensz meg az oktatáson, akkor az átutalt regisztrációs / beiratkozási díj visszatérítésére nincs módom. Ha mégsem indul el az oktatás, akkor természetesen az átutalt beiratkozási előleget visszautalom.

Oktatási témakörök

Tanévenként 2 témakör (a linkekre kattintva bővebb ismertetőt találsz)

I. tanév
1. (alap)témakör: Személyiség analízis (a születési képlet jungiánus asztrológiai – JA – vizsgálata)
2. témakör: Komplexus aktiválódás, a személyiségfejlődés állomásai (prognózis-modellek a jungiánus asztrológiában)

II. tanév
3. témakör: Interperszonális konfliktusdinamika (születési képletek összevetése)
4. témakör: A konzultáció gyakorlata és előfeltételei (interjú, születési idő korrekciója, a jungiánus asztrológiai konzultáció gyakorlata)

JA csoportos oktatás (jelentkezés)

13 + 11 =

JA kisokos

Bevezető a jungiánus asztrológia világába. Tisztázó és/vagy leleplező és/vagy kedvcsináló sorozat.

Jungiánus asztrológia 01 (bevezető)

A psziché teljességét és ezen belül a tudatost és tudattalant mint egymást kiegészítő, önszabályzó rendszert kell elképzelnünk. A tudattalan az idősebb, ill. eredendően adott, melyből a tudatos énünk megszületik az egyedi élet során, és melybe rendszeresen...

Jungiánus asztrológia 02 (a psziché térképe)

C. G. Jung felfogása szerint a psziché valamennyi tudatos és tudattalan pszichikus folyamat összessége. A psziché mikrokozmosz, amelyen belül az éntudat csak egy körülhatárolt szeglet, amelyet a tudattalan mint valami határtalan körülölel. A személyközpontú jungiánus...

Jungiánus asztrológia 03 (maszk, árnyék, animus/anima)

Vegyünk sorra néhány meghatározó alapfogalmat a jungiánus lélektan világából.  Most még csak rövid leltárt készítünk a Jungiánus asztrológia szemszögéből, de később sort kerítünk bővebb kibontásukra is. Szerepszemélyiség, anima/animus, árnyék…  Ezek az elnevezések...

Jungiánus asztrológia 04 (konfliktusdinamika)

 „Életem a tudattalan önmegvalósitásának története” (C. G. Jung) A személyiség önmegvalósítása, a tudattalanból való kibontakozása egész életen át tartó folyamat. Az élet alapjelenségei polárisak (ki- és belégzés, élet és halál, nappal és éjszaka, világosság és...

Jungiánus asztrológia 05 (fényszögek)

A különböző asztrológia irányzatok elképesztő mennyiségű különböző fényszöget halmoztak fel kalandos történetük során és a többségüket használják is. Csak a felsorolás szintjén: konjunkció (360°/1=360° vagy 0°), oppozíció (360°/2=180°), trigon/harmadfény...

Jungiánus asztrológia 06 (házak)

Az asztrológiai házak értelmezése okozza talán a legtöbb dilemmát az asztrológiával éppen ismerkedőnek. Azt hiszem itt érhető leginkább tetten a különböző asztrológiai műfajok eltérő attitűdje az vizsgálat tárgyát (radix) illetően. Kezdve a technokrata résztől...

Jungiánus asztrológia 07 (elemi eloszlás)

A sorozat eddigi részeiből következően talán már látszik, hogy mennyire meghatározó szerepet kap a jungiánus szemléletben az elemi megközelítés. Elemi eloszlás vizsgálat természetesen többféle asztrológiai műfajban is felbukkan. Az eltérések egyrészt a vizsgálatban...

Jungiánus asztrológia 08 (házeloszlás)

Bevezetésként idézzük fel egy pillanatra a sorozat korábbi részéből a házak jungiánus meghatározását. A horoszkópházak leginkább az egyén „világba vetettségét” képviselik. A jungiánus asztrológia a psziché belső dinamikájának (lásd: komplexusok) vizsgálata során...

Jungiánus asztrológia 09 (nyilvános én)

Nyilvános Énünket (Ascendens, Maszk, Perszóna, szerepszemélyiség) egy olyan szereprepertoárként érdemes megközelíteni, mint amely gyerekkorunk óta alakul, szocializálódik. A folyamat szinte egész életünk folyamán zajlik. Jungiánus megközelítésben a személyiségnek a...

Jungiánus asztrológia 10 (az individuáció tengelye)

A progresszió, az előrelépés, a fejlődés, „kilépés a világba” igénye és a biztonság, a megőrzés, a ragaszkodás, az „odatartozás” (regresszív) igénye között húzódó feszült, feloldhatatlannak látszó ellentmondás adja fejlődésünk (individuációnk) egyik legfőbb...

Jungiánus asztrológia 11 (a tudatos én központja)

A tudat átmeneti jelenség. Életünk egy jelentős részét tudattalan állapotban töltjük. A korai gyermekkor tudattalanul telik, de még az alvás is elmerülés a tudattalanban. Csak az ébrenléti fázisokban birtoklunk részlegesen tiszta tudatosságot. C. G. Jung szerint a...

Jungiánus asztrológia 12 (észlelés, énközlés)

A Merkúr az úgynevezett Én-komplexum része. Mind a külvilágból, mind a tudattalan világából csak az tudatosulhat, amivel az Én (a Nap) kapcsolatba lép. E kapcsolat megteremtéséhez szükséges percepciós eszközök leképeződése a jungiánus asztrológia jelképrendszerében a...

Jungiánus asztrológia 13 (biztonság, érzelem, szükséglet)

„A női és férfi princípiumok tekintetében némi zavar és tisztázatlanság figyelhető meg. Azzal viszont tisztában kell lennünk, hogy nem csak egy női archetípus és egy férfi archetípus létezik. Tucatnyi, ha nem több száz létezik mind a női, mind a férfi...
Share This